Bernadett

Hídlap

A képviselői tiszteletdíjakból öntettek harangot a bajnaiak

A bajnai önkormányzati képviselők tiszteletdíjukat felajánlva döntöttek úgy, hogy harangot készíttetnek a településre, amelynek hangjára utolsó útjára kísérhetik szeretteiket a helyiek – tájékoztatott közleményében Pallagi Tibor polgármester.

A település vezetője elmondta: a ravatalozó felújításakor fogalmazódott meg a képviselő- testületben, hogy építtessenek haranglábat, melyben egy lélekharang fog lakni.

Csaknem 2 évig kerestük a harangot! Megszólítva a ferences rendet, környékbeli plébániákat, még az erdélyi barátainkat is. Sajnos nem tudott számunkra harangot eladni/ajándékozni senki – fogalmazott a polgármester.

Ekkor a testület úgy döntött, hogy a tiszteletdíjukat felajánlják a harang öntetésére, így Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő mester műhelyében elkészült a 22 kilogrammos Bajnai Lélekharang.

A harang felirata: “TOTUS TUUS – EGÉSZEN A TIED”

A harang felszentelése június 29-én, 18 órakor lesz a temető ravatalozójánál.

A fotó illusztráció

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap