Erzsébet

Hídlap

A képviselői tiszteletdíjakból öntettek harangot a bajnaiak

A bajnai önkormányzati képviselők tiszteletdíjukat felajánlva döntöttek úgy, hogy harangot készíttetnek a településre, amelynek hangjára utolsó útjára kísérhetik szeretteiket a helyiek – tájékoztatott közleményében Pallagi Tibor polgármester.

A település vezetője elmondta: a ravatalozó felújításakor fogalmazódott meg a képviselő- testületben, hogy építtessenek haranglábat, melyben egy lélekharang fog lakni.

Csaknem 2 évig kerestük a harangot! Megszólítva a ferences rendet, környékbeli plébániákat, még az erdélyi barátainkat is. Sajnos nem tudott számunkra harangot eladni/ajándékozni senki – fogalmazott a polgármester.

Ekkor a testület úgy döntött, hogy a tiszteletdíjukat felajánlják a harang öntetésére, így Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő mester műhelyében elkészült a 22 kilogrammos Bajnai Lélekharang.

A harang felirata: “TOTUS TUUS – EGÉSZEN A TIED”

A harang felszentelése június 29-én, 18 órakor lesz a temető ravatalozójánál.

A fotó illusztráció

  • Vasárnap este érkeznek az első hópihék

    A hideg mellé vasárnap éjjeltől már kevés csapadék is társulhat, hétfő reggelre több helyen hólepel is kialakulhat.
    A következő napokban északkelet felől továbbra is hideg, vasárnapig száraz légtömegek érkeznek fölénk, így bár sok lesz a napsütés, a reggelek fagyosakká válnak, és a csúcshőmérséklet is napról napra csökkenni fog.

    Hídlap