Bernadett

Hídlap

Több év börtön vár a hajléktalanokat verő dorogi barátokra

A Tatabányai Törvényszék 2018. június 27-én 7 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki társaival három hajléktalant bántalmazott, majd kifosztották őket. A férfi egyik társát 5 év fiatalkorúak börtönbüntetésére, másik két társát pedig felfüggesztett fiatalkorúak börtön- illetve fogházbüntetésére ítélte a bíróság.

Az I. rendű és a IV. rendű vádlott testvérek, barátjuk a II. és a III. rendű vádlott. 2015. október 11-én az I. rendű vádlott és barátnője találkoztak három hajléktalannal, akikkel beszélgetni kezdtek. Eközben az egyik hajléktalan személy a vádlott barátnőjének combjára tette a kezét, melyen a férfi felháborodott, vitába keveredett a hajléktalanokkal, majd barátnőjével távoztak a helyszínről.
Ezt követően találkoztak a többi vádlottal, megbeszélték, hogy felkeresik a három hajléktalant és megverik őket. A vádlottaknak tudomásuk volt arról, hogy a sértettek egy romos állapotú házban töltik az éjszakáikat, így az esti órákban elindultak hozzájuk. A sértettek a házban aludtak, amikor a négy férfi közül egyikük berúgta a beriglizett bejárati ajtót, majd valamennyien ütlegelni kezdték a sértetteket, akik álmukból ébredve menekülni, védekezni, visszaütni nem tudtak.
Az egyik sértett életveszélyes légmellet szenvedett el, az életét kórházi műtét mentette meg. A másik sértettnek az orrcsontja törött el, a harmadiknak pedig bevérzések keletkeztek a szemei alatt.
A sértettek bántalmazását követően az I. rendű vádlott elvette az egyik hajléktalan személy mobiltelefonját, a II. rendű vádlott a másik hajléktalan személy 2.000.- forintját, a III. rendű vádlott pedig ugyanezen sértett személy 5 szál szivarkáját. A mobiltelefon meglett, mert a rendőrök megtalálták az I. rendű vádlott barátnőjének táskájában.

A Tatabányai Törvényszék az I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette, kifosztás és rablás bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra, a II. rendű vádlottat 2 év – 4 évre felfüggesztett – fiatalkorúak börtönbüntetésére, a III. rendű vádlottat 5 év fiatalkorúak börtönbüntetésére és 5 év közügyektől eltiltásra, a IV. rendű vádlottat pedig 1 év 6 hónap – 3 évre felfüggesztett – fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte.

Az ítélet a IV. rendű vádlott esetében jogerős, azonban az I., II. és III rendű vádlottak esetében az ügyészség súlyosításért, I. és II. rendű vádlott, illetve védőik pedig enyhítésért fellebbezett.

Tatabányai Törvényszék

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap