Márk

Hídlap

Újabb közterületekről tiltották ki a hajléktalanokat Esztergomban

Újabb utcák és terek lettek tiltottak Esztergomban az életvitelszerű közterületi, hajléktalan életforma elől.

A korábban meghozott rendeletét bővítette ki egy módosítással a város, mely június 30-ától hatályos.

Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 7/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet megalkotásával döntött úgy, hogy Esztergom közigazgatási területén a közrend, a közbiztonság vagy a közegészség és a kulturális érdek védelme érdekében kijelöl közterületeket, ahol az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabálysértésnek minősül.

A hatálybalépés óta egy hónap telt el, így a gyakorlati tapasztalatok alapján módosítottak a szabályozáson. A védett esztergomi területeken érzékelhető módon csökkenést mutatott az életvitelszerű közterületi tartózkodás, azonban máshol szükségessé vált a beavatkozás.

A történelmi Szentanna és Aranyhegy városrészek területén található a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, a Babits Mihály Emlékház, továbbá a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Kolping Katolikus Középiskola.

Június 21-én a kulturális értékek védelme, a múzeumokat és iskolákat látogató gyermekek biztonságának garantálása érdekében ezeket a területeket is védetté nyilvánította az önkormányzat.

A Kovácsi és Kovácsi-lakótelep történelmi városrészek területén található a II. világháborúban hősi halált halt szovjet katonák emlékműve, a Szent Anna temető közparkja, valamint az Árpád-korabeli templom romjai a vasútállomáson.

Itt működik az Aprófalva Bölcsőde, az Angyalkert Óvoda és a Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola is. A kulturális értékek védelme, a bölcsődébe, az óvodába és az iskolába járó gyermekek biztonságának garantálása érdekében védett városrész lett.

Az önkormányzat képviselő-testülete így újabb területeket jelölt ki előző ülésén, melyeken az életvitelszerű közterületi tartózkodás – a szombati naptól – már szabálysértésnek minősül.

A közterület-felügyelet munkatársai arra kérik a város polgárait, hogy tegyenek feljelentést mindenhol a nyugodt életvitelt zavaró egyénekkel szemben, hogy visszaszoruljon a kéregető koldulás, a köztisztasági szabálysértés és az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése.

Forrás: esztergom.hu

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements