Frigyes

Hídlap

Újabb közterületekről tiltották ki a hajléktalanokat Esztergomban

Újabb utcák és terek lettek tiltottak Esztergomban az életvitelszerű közterületi, hajléktalan életforma elől.

A korábban meghozott rendeletét bővítette ki egy módosítással a város, mely június 30-ától hatályos.

Esztergom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 7/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet megalkotásával döntött úgy, hogy Esztergom közigazgatási területén a közrend, a közbiztonság vagy a közegészség és a kulturális érdek védelme érdekében kijelöl közterületeket, ahol az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabálysértésnek minősül.

A hatálybalépés óta egy hónap telt el, így a gyakorlati tapasztalatok alapján módosítottak a szabályozáson. A védett esztergomi területeken érzékelhető módon csökkenést mutatott az életvitelszerű közterületi tartózkodás, azonban máshol szükségessé vált a beavatkozás.

A történelmi Szentanna és Aranyhegy városrészek területén található a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, a Babits Mihály Emlékház, továbbá a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Kolping Katolikus Középiskola.

Június 21-én a kulturális értékek védelme, a múzeumokat és iskolákat látogató gyermekek biztonságának garantálása érdekében ezeket a területeket is védetté nyilvánította az önkormányzat.

A Kovácsi és Kovácsi-lakótelep történelmi városrészek területén található a II. világháborúban hősi halált halt szovjet katonák emlékműve, a Szent Anna temető közparkja, valamint az Árpád-korabeli templom romjai a vasútállomáson.

Itt működik az Aprófalva Bölcsőde, az Angyalkert Óvoda és a Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola is. A kulturális értékek védelme, a bölcsődébe, az óvodába és az iskolába járó gyermekek biztonságának garantálása érdekében védett városrész lett.

Az önkormányzat képviselő-testülete így újabb területeket jelölt ki előző ülésén, melyeken az életvitelszerű közterületi tartózkodás – a szombati naptól – már szabálysértésnek minősül.

A közterület-felügyelet munkatársai arra kérik a város polgárait, hogy tegyenek feljelentést mindenhol a nyugodt életvitelt zavaró egyénekkel szemben, hogy visszaszoruljon a kéregető koldulás, a köztisztasági szabálysértés és az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése.

Forrás: esztergom.hu

 

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements