Bernadett

Hídlap

Sikeresen zárták a szezont az esztergomi kézilabdások

Sikeres szezont zártak az Esztergomi Vitézek RAFC NB/II női kézilabda csapata. Az együttes a 2017/18-as bajnokságban összesen 10 pontot szerezett, amely hivatalos információ szerint elegendő volt ahhoz, hogy a jövő évi bajnoki szezont is az NB/II-es bajnokságban folytassa.

Mezőségi Irén kézilabdaedző beszámolója

2017 nyarán nagy izgalommal vártuk az MKSZ döntését az NB/II besorolásról. Döntésük alapján megkaptuk a lehetőséget az NB/II-es szereplésre. Csapatunk az Északi csoportba került. Feltétlenül szükség volt játékosok igazolására, hogy csapatunkat megerősítsük az NB-s színvonalra, és célunkat a bent maradást teljesíteni tudjuk. Több játékossal is tudtuk erősíteni, Dorogról, Pilisvörösvárról, Vasasból. Az alapozás és az alapozó időszakban levő tornákon becsülettel jól szerepeltünk.

Bizakodva indultunk neki a szeptemberben kezdődő bajnokságnak. Kezdetekben látszódott a csapaton az összeszokatlanság, ami fokozatosan változott. A mérkőzéseken 3-4 gólos vereségeket szenvedtünk. A Tatabánya csapata ellen megtört a jég. Az akkor 3. helyen álló csapatot sikerült hazai pályán legyőznünk. Ezek után a rettegett Salgótarjánt is le tudtuk győzni hazai pályán. Az őszi szezonban ez a két győzelmünk volt, mely megítélésem szerint lehetett volna több.

A tavaszi szezont már összeszokottabban vártunk. Ekkorra sajnos utolértek bennünket e sérüléssel járó gondok. Több sebből is vérzett csapatunk, többen lemorzsolódtak különféle okok miatt. A kemény magnak köszönhetően a tavaszi szezont jobban zártuk mint az őszit. Itt 6 pontot tudtunk kiharcolni. Két győzelmünket idegenben szereztünk, ami már jelezte számunkra a fejlődést, hogy jó úton haladunk a jövőre nézve. Megszoktuk az NB/II atmoszféráját.

Védekezésünk kellőképpen összeállt Tóth Bori, Barczi Anna, Osvald Zsanett, Péterváry Dzseni belső négyessel. Legeredményesebb játékosaink: Barczi Annamária 101gólt szerzett míg Osvald Zsanett mindössze két góllal maradt el tőle 99góljával. Tóth Borbála balkezes szélsőnk teljesítménye is kiemelkedett mind gólerősségben mind pedig a védekezés egyik alapemberévé vált. Sajnálatos módon a bajnokság vége felé őrá már nem tudtunk számítani kéztörést szenvedett.

Csapatunk oszlopos tagjává vált Gergely Irén is aki összetudta fogni a támadójátékot, dinamikát, gyorsaságot vitt a csapat összjátékába. Kiemelném még Busa Andreát aki mindig hozta a tőle elvárható szintet, többször nyújtott kiemelkedő játékot a balszélső poszton.

A 2017/18 bajnokságban összesen 10 pontot szereztünk. Hivatalos információ szerint ez elegendő volt ahhoz, hogy csapatunk a jövő évi bajnoki szezont is az NB/II-es bajnokságban folytassa.

Tárgyalásban állunk több játékossal is akikkel szeretnénk megerősíteni a keretünket a következő szezonra. Távozott csapatunktól Barczi Anna, aki a Dunakeszi csapatát erősíti a jövőben. Többi játékosunkat szeretnénk megtartani.

Augusztusban kezdjük a felkészülésünket, alapozással és felkészülési mérkőzésekkel.

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap