Dezső

Hídlap

Sikeresen zárták a szezont az esztergomi kézilabdások

Sikeres szezont zártak az Esztergomi Vitézek RAFC NB/II női kézilabda csapata. Az együttes a 2017/18-as bajnokságban összesen 10 pontot szerezett, amely hivatalos információ szerint elegendő volt ahhoz, hogy a jövő évi bajnoki szezont is az NB/II-es bajnokságban folytassa.

Mezőségi Irén kézilabdaedző beszámolója

2017 nyarán nagy izgalommal vártuk az MKSZ döntését az NB/II besorolásról. Döntésük alapján megkaptuk a lehetőséget az NB/II-es szereplésre. Csapatunk az Északi csoportba került. Feltétlenül szükség volt játékosok igazolására, hogy csapatunkat megerősítsük az NB-s színvonalra, és célunkat a bent maradást teljesíteni tudjuk. Több játékossal is tudtuk erősíteni, Dorogról, Pilisvörösvárról, Vasasból. Az alapozás és az alapozó időszakban levő tornákon becsülettel jól szerepeltünk.

Bizakodva indultunk neki a szeptemberben kezdődő bajnokságnak. Kezdetekben látszódott a csapaton az összeszokatlanság, ami fokozatosan változott. A mérkőzéseken 3-4 gólos vereségeket szenvedtünk. A Tatabánya csapata ellen megtört a jég. Az akkor 3. helyen álló csapatot sikerült hazai pályán legyőznünk. Ezek után a rettegett Salgótarjánt is le tudtuk győzni hazai pályán. Az őszi szezonban ez a két győzelmünk volt, mely megítélésem szerint lehetett volna több.

A tavaszi szezont már összeszokottabban vártunk. Ekkorra sajnos utolértek bennünket e sérüléssel járó gondok. Több sebből is vérzett csapatunk, többen lemorzsolódtak különféle okok miatt. A kemény magnak köszönhetően a tavaszi szezont jobban zártuk mint az őszit. Itt 6 pontot tudtunk kiharcolni. Két győzelmünket idegenben szereztünk, ami már jelezte számunkra a fejlődést, hogy jó úton haladunk a jövőre nézve. Megszoktuk az NB/II atmoszféráját.

Védekezésünk kellőképpen összeállt Tóth Bori, Barczi Anna, Osvald Zsanett, Péterváry Dzseni belső négyessel. Legeredményesebb játékosaink: Barczi Annamária 101gólt szerzett míg Osvald Zsanett mindössze két góllal maradt el tőle 99góljával. Tóth Borbála balkezes szélsőnk teljesítménye is kiemelkedett mind gólerősségben mind pedig a védekezés egyik alapemberévé vált. Sajnálatos módon a bajnokság vége felé őrá már nem tudtunk számítani kéztörést szenvedett.

Csapatunk oszlopos tagjává vált Gergely Irén is aki összetudta fogni a támadójátékot, dinamikát, gyorsaságot vitt a csapat összjátékába. Kiemelném még Busa Andreát aki mindig hozta a tőle elvárható szintet, többször nyújtott kiemelkedő játékot a balszélső poszton.

A 2017/18 bajnokságban összesen 10 pontot szereztünk. Hivatalos információ szerint ez elegendő volt ahhoz, hogy csapatunk a jövő évi bajnoki szezont is az NB/II-es bajnokságban folytassa.

Tárgyalásban állunk több játékossal is akikkel szeretnénk megerősíteni a keretünket a következő szezonra. Távozott csapatunktól Barczi Anna, aki a Dunakeszi csapatát erősíti a jövőben. Többi játékosunkat szeretnénk megtartani.

Augusztusban kezdjük a felkészülésünket, alapozással és felkészülési mérkőzésekkel.

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements