Bernadett

Hídlap

Bővült a mezítlábas taposó Lábatlanon

Hatalmas a civil összefogás Lábatlanon, újabb keretekkel bővült a mezítlábas taposó, rendezték a park területét, növényeket ültettek, padokat helyeztek ki és rendbe tették a partoldalt is. Mindezt önkéntes munkával valósították meg a helyiek.

Mint, ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy mezítlábas parkot alakítottak ki Lábatlanon. Először 15 keretet töltöttek fel különböző termésekkel, homokkal, kövekkel, most újabb 6 résszel bővült a park. Ezekben gesztenyék, kukorica csutkák, locsoló tömlők, kavicsok, fa szegélyek és masszírozó rudacskák találhatóak.

Tehát idén már 21 kerettel rendelkezik a mezítlábas taposó és a terület egyre szebb. A park megálmodói is civilek, akik összefogták az önkéntes csapatot és koordinálták a munkákat. A lábatlaniak Varga Gyulánénak és Bodroginé Kókai Gyöngyinek köszönhetik a mezítlábas taposó és park ötletét.

A területen megtalálhatóak még a lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai által készített kerámia madarak is, amelyek a taposó mellett kaptak helyet.

A mezítlábas séta jótékony hatást fejt ki a szervezetre azáltal, hogy üdítő talpmasszázsként pezsdíti fel a vérkeringést és az érrendszert. Mivel erősíti a talpizmokat, kivédi a lúdtalp kialakulását, sőt, akár hátfájást, idegrendszeri panaszokat is képes megszüntetni, tehát nem csak gyerekeknek, hanem szülőknek és nagyszülőknek is ajánlott.

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap