Hella

Hídlap

Magyarország szépeivel engedtek el egy sérült madarat a dömösi állatmentők

Dömösön jártak Magyarország Szépei, akik a helyi madármentő központtal egy mentett gémet engedtek vissza a természetbe. A szépségverseny döntősei megismerkedtek a madárral, a történetével, ami élő példa volt a vízparti szemetelés okozta bajokra.

A szürke gémet még múlt héten kellett menteni, mert horgászdamilba gabalyodott. A sérült madárnak néhány nap alatt teljesen begyógyultak a sebei a szárnyán, a Duna Ipoly Nemzeti Parktól pedig egy gyűrűt is kapott.

A szürke gémet a madármentők eleresztették a Dunán a Magyarország Szépe 2018 tizenhat döntős lányának segítségével, nem messze attól a helytől, ahol találták. A lányok éppen a WWF kommunikációs igazgatónőjének vezetésével szemetet szedtek a parton, példát mutatván mindenkinek. Ekkor találkoztak az állatmentő csapattal.

Videó:
https://www.facebook.com/marton.vlad.andras/videos/pcb.1121715234637586/1121714997970943/?type=3&theater

  • Több százan teljesítették a Kinizsi Százas teljesítménytúrát

    923 résztvevő teljesítette idén a Kinizsi Százast, hazánk egyik legnépszerűbb, egyben legnagyobb hagyományokkal rendelkező teljesítménytúráját. Bár a napos idő egyben áldás is volt a kirándulóknak, a sáros, csúszós szakaszok rendkívül megnehezítették a dolgukat.

    Hídlap
  • Járda után az útburkolat is megújul a Meszéna utcában

    Újra munkagépek jelennek meg a következő napokban az esztergomi Meszéna János utcában, ahol előző héten marták fel az elhasználódott, régi útburkolatot. A járdák már hetekkel ezelőtt megújultak, az aszfaltozással pedig befejeződhet az útszakasz hónapok óta tartó felújítása.

    Hídlap
Advertisements