Bernadett

Hídlap

Magyarország szépeivel engedtek el egy sérült madarat a dömösi állatmentők

Dömösön jártak Magyarország Szépei, akik a helyi madármentő központtal egy mentett gémet engedtek vissza a természetbe. A szépségverseny döntősei megismerkedtek a madárral, a történetével, ami élő példa volt a vízparti szemetelés okozta bajokra.

A szürke gémet még múlt héten kellett menteni, mert horgászdamilba gabalyodott. A sérült madárnak néhány nap alatt teljesen begyógyultak a sebei a szárnyán, a Duna Ipoly Nemzeti Parktól pedig egy gyűrűt is kapott.

A szürke gémet a madármentők eleresztették a Dunán a Magyarország Szépe 2018 tizenhat döntős lányának segítségével, nem messze attól a helytől, ahol találták. A lányok éppen a WWF kommunikációs igazgatónőjének vezetésével szemetet szedtek a parton, példát mutatván mindenkinek. Ekkor találkoztak az állatmentő csapattal.

Videó:
https://www.facebook.com/marton.vlad.andras/videos/pcb.1121715234637586/1121714997970943/?type=3&theater

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap