Árpád

Hídlap

Magyarország szépeivel engedtek el egy sérült madarat a dömösi állatmentők

Dömösön jártak Magyarország Szépei, akik a helyi madármentő központtal egy mentett gémet engedtek vissza a természetbe. A szépségverseny döntősei megismerkedtek a madárral, a történetével, ami élő példa volt a vízparti szemetelés okozta bajokra.

A szürke gémet még múlt héten kellett menteni, mert horgászdamilba gabalyodott. A sérült madárnak néhány nap alatt teljesen begyógyultak a sebei a szárnyán, a Duna Ipoly Nemzeti Parktól pedig egy gyűrűt is kapott.

A szürke gémet a madármentők eleresztették a Dunán a Magyarország Szépe 2018 tizenhat döntős lányának segítségével, nem messze attól a helytől, ahol találták. A lányok éppen a WWF kommunikációs igazgatónőjének vezetésével szemetet szedtek a parton, példát mutatván mindenkinek. Ekkor találkoztak az állatmentő csapattal.

Videó:
https://www.facebook.com/marton.vlad.andras/videos/pcb.1121715234637586/1121714997970943/?type=3&theater

  • A jéghideg Dunába ugranak Nagymaroson

    2019. január 1-jén, 11 órakor a nagymarosi strand területén évbúcsúztató és újév köszöntő csobbanást tartanak a Dunában. Az esemény a Nagymarosi Önkormányzat támogatásával, orvosi felügyelet mellett zajlik és az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

    Hídlap
  • Megszűnik a Takarék Letkésen

    December 14-től már csak a nagymarosi kirendeltségen vehetik igénybe a letkésiek a Centrál Takarék Szövetkezet szolgáltatásait. A letkési ugyanis megszűnik, az ügyeket a hozzá legközelebb eső településen intézhetik majd.

    Hídlap