Gedeon, Johanna

Hídlap

2,2 milliárdos csomag Esztergomnak

Újabb támogatási kérelmek kerültek elbírálásra a napokban. A hírnek leginkább Esztergomban örülhetnek, hiszen a város 5 pályázata is zöld utat kapott. Az elnyert támogatás segítségével a város szívében helyi termék piac nyílik, valamint a Sándor majorban található lakások felújítása is megvalósul.

A megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Esztergom újabb 5 pályázatát bírálták el pozitívan. A korábbi 1,7 milliárdos csomagból kerékpárút épül a belváros és az Ipari Park között, Szociális Intézményi Központot hoznak létre, a Pézsa Tibor sportcsarnok és a Dobó Kata Gimnázium energetikai fejlesztésére is sor kerül, valamint a Palatinus-tó környéke is fejlődik. A megye támogató döntésének köszönhetően most ehhez újabb projektek csatlakoznak – összesen 2,2 milliárd forint fordítható a közeljövőben további fejlesztésekre.

„Nagy öröm, hogy Esztergomra került a sor, s a korábbi nyertes pályázataikhoz most újabbak csatlakoztak. Így összesen csaknem 4 milliárd forintot fordíthat a város jelentős mértékű fejlesztésekre, az itt élők életszínvonalának és körülményeinek javítására” – tette hozzá Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is örömét fejezte ki, mint mondta, az országos, pozitív gazdasági változásokkal párhuzamosan Esztergom is a fejlődés útjára lépett, a támogatásoknak köszönhetően pedig a közeljövőben olyan fejlesztések kezdődhetnek el, melyek mind az ott élők, a közösség erősödését tudják szolgálni.

Az elnyert 974 millió forintos támogatásnak köszönhetően Esztergom szívében egy olyan piacépület-együttes és egy termelői piac kerül kialakításra, amely többek között a kínált elárusítóhelyekkel és őstermelői piacrésszel hozzájárul majd a város-vidék együttműködésének erősítéséhez. Összesen 1 milliárd forintból, két ütemben az Esztergom-Kertváros városrészen található Sándor major szegregátum rehabilitációja is megvalósul. Ennek során az itt található 35 lakás teljes körűen felújítják, valamint egy közösségi mintakertet és egy játszóteret is létrehoznak.

A projekttel párhuzamosan, további összesen 300 millió forintból a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület bevonásával az említett szegregátum lakosainak rehabilitációs, integrációs és helyi közösséget fejlesztő szociális, egészségügyi, családsegítő komplex programokat is szerveznek, pénzügyi és álláskeresési tanácsadást nyújtanak, ezzel is felkészítve őket a változásokra.

Sajtóközlemény (Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal)

  • Ittas sofőrt kaptak el Csolnokon

    Újabb ittas sofőrt fogtak el a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az egyenruhások ezúttal március 27-én, azaz pénteken délután 17 órakor igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost Csolnokon, a Petőfi Sándor utcában.

    Hídlap
  • Kijárási korlátozást vezet be a Kormány

    A kormány március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére – írja a koronavirus.gov.hu oldal. “Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el” – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott pénteki interjújában.

    Hídlap
Advertisements