Dániel, Daniella

Hídlap

2,2 milliárdos csomag Esztergomnak

Újabb támogatási kérelmek kerültek elbírálásra a napokban. A hírnek leginkább Esztergomban örülhetnek, hiszen a város 5 pályázata is zöld utat kapott. Az elnyert támogatás segítségével a város szívében helyi termék piac nyílik, valamint a Sándor majorban található lakások felújítása is megvalósul.

A megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Esztergom újabb 5 pályázatát bírálták el pozitívan. A korábbi 1,7 milliárdos csomagból kerékpárút épül a belváros és az Ipari Park között, Szociális Intézményi Központot hoznak létre, a Pézsa Tibor sportcsarnok és a Dobó Kata Gimnázium energetikai fejlesztésére is sor kerül, valamint a Palatinus-tó környéke is fejlődik. A megye támogató döntésének köszönhetően most ehhez újabb projektek csatlakoznak – összesen 2,2 milliárd forint fordítható a közeljövőben további fejlesztésekre.

„Nagy öröm, hogy Esztergomra került a sor, s a korábbi nyertes pályázataikhoz most újabbak csatlakoztak. Így összesen csaknem 4 milliárd forintot fordíthat a város jelentős mértékű fejlesztésekre, az itt élők életszínvonalának és körülményeinek javítására” – tette hozzá Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is örömét fejezte ki, mint mondta, az országos, pozitív gazdasági változásokkal párhuzamosan Esztergom is a fejlődés útjára lépett, a támogatásoknak köszönhetően pedig a közeljövőben olyan fejlesztések kezdődhetnek el, melyek mind az ott élők, a közösség erősödését tudják szolgálni.

Az elnyert 974 millió forintos támogatásnak köszönhetően Esztergom szívében egy olyan piacépület-együttes és egy termelői piac kerül kialakításra, amely többek között a kínált elárusítóhelyekkel és őstermelői piacrésszel hozzájárul majd a város-vidék együttműködésének erősítéséhez. Összesen 1 milliárd forintból, két ütemben az Esztergom-Kertváros városrészen található Sándor major szegregátum rehabilitációja is megvalósul. Ennek során az itt található 35 lakás teljes körűen felújítják, valamint egy közösségi mintakertet és egy játszóteret is létrehoznak.

A projekttel párhuzamosan, további összesen 300 millió forintból a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület bevonásával az említett szegregátum lakosainak rehabilitációs, integrációs és helyi közösséget fejlesztő szociális, egészségügyi, családsegítő komplex programokat is szerveznek, pénzügyi és álláskeresési tanácsadást nyújtanak, ezzel is felkészítve őket a változásokra.

Sajtóközlemény (Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal)

  • Újabb baleset történt Leányváron

    Július 21-én, vasárnap délelőtt egy negyven éves leányvári férfi tolatás közben a Várdomb utcai kereszteződésben nekiütközött a mögötte parkoló Skoda márkájú személygépkocsinak. A rendőrség tájékoztatása szerint szabálysértési eljárás indult a sofőr ellen.

    Hídlap
  • Keresik a legszebb és legrendezettebb dömösi portákat

    Július 23-ig lehet nevezni a második alkalommal meghirdetett Szép ház=szép kert=szép utca=szép falu elnevezésű versenyre. A szervezők keresik a legszebb dömösi udvarokat, az ingatlanok előtti legrendezettebb területeket, az idősek pedig megválasztják a leggyönyörűbb utcát.

    Hídlap
Advertisements