Bernadett

Hídlap

Horvátországba utaznak a táti fúvósok

A Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar meghívást kapott a Horvátországban megrendezésre kerülő kétnapos II. Adriatic Dance and Music Fesztiválra.

Július 13-án a Krk sziget központi tengerpartján, másnap pedig a Kvarner-öbölben található Novi Vinodolski népszerű üdülőhelyen fognak fellépni. A Szladik Tibor művészeti vezető által dirigált 30 fős zenekar műsorában a hazai közönség által legjobban kedvelt művek (indulók, polkák) szerepelnek.

A fesztiválra a szereplők egy része Magyarországról érkezik majd, de lesznek fellépők Szlovákiából, Írországból, Észtországból és Tajvanról is.

Szállásuk Kraljevicán, a képen látható Uvala Scott Üdülőfaluban lesz.

Az utazásuk anyagi hátterének egy részét a tavaly elnyert Komárom-Esztergom Megyei Príma Díj biztosítja, melyet a VOSZ Megyei Szervezete adományozott a fúvószenekar több mint három évtizedes tevékenységének elismeréséül.

A Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekari Egyesület tagjai nagyon hálásak és ezúton is köszönik Tát Város Önkormányzatának és a Táti Német Kisebbségi Önkormányzatnak a fesztiválon való részvételhez nyújtott anyagi támogatást is.

Tatkultur.hu

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap