Hella

Hídlap

Horvátországba utaznak a táti fúvósok

A Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar meghívást kapott a Horvátországban megrendezésre kerülő kétnapos II. Adriatic Dance and Music Fesztiválra.

Július 13-án a Krk sziget központi tengerpartján, másnap pedig a Kvarner-öbölben található Novi Vinodolski népszerű üdülőhelyen fognak fellépni. A Szladik Tibor művészeti vezető által dirigált 30 fős zenekar műsorában a hazai közönség által legjobban kedvelt művek (indulók, polkák) szerepelnek.

A fesztiválra a szereplők egy része Magyarországról érkezik majd, de lesznek fellépők Szlovákiából, Írországból, Észtországból és Tajvanról is.

Szállásuk Kraljevicán, a képen látható Uvala Scott Üdülőfaluban lesz.

Az utazásuk anyagi hátterének egy részét a tavaly elnyert Komárom-Esztergom Megyei Príma Díj biztosítja, melyet a VOSZ Megyei Szervezete adományozott a fúvószenekar több mint három évtizedes tevékenységének elismeréséül.

A Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekari Egyesület tagjai nagyon hálásak és ezúton is köszönik Tát Város Önkormányzatának és a Táti Német Kisebbségi Önkormányzatnak a fesztiválon való részvételhez nyújtott anyagi támogatást is.

Tatkultur.hu

  • Több százan teljesítették a Kinizsi Százas teljesítménytúrát

    923 résztvevő teljesítette idén a Kinizsi Százast, hazánk egyik legnépszerűbb, egyben legnagyobb hagyományokkal rendelkező teljesítménytúráját. Bár a napos idő egyben áldás is volt a kirándulóknak, a sáros, csúszós szakaszok rendkívül megnehezítették a dolgukat.

    Hídlap
  • Járda után az útburkolat is megújul a Meszéna utcában

    Újra munkagépek jelennek meg a következő napokban az esztergomi Meszéna János utcában, ahol előző héten marták fel az elhasználódott, régi útburkolatot. A járdák már hetekkel ezelőtt megújultak, az aszfaltozással pedig befejeződhet az útszakasz hónapok óta tartó felújítása.

    Hídlap
Advertisements