Beáta, Izolda

Hídlap

Szabad szemmel is láthatjuk júliusban a Marsot!

2003 után, most július 31-én újra nagyon közel kerül a Mars a Földhöz. A vörös bolygót 15 éve most először szabad szemmel is látni lehet majd.

A közelség ebben az esetben 57,6 millió kilométeres távolságot jelent. A július 31-et megelőző napokban pedig a Mars háromszor olyan fényesen fog világítani az égbolton, mint egyébként szokott, ekkor ér ugyanis a Nap és a Föld közé.

A vörös bolygót legközelebb 2035-ben láthatjuk majd így újra.

Fotó: Expedition Mars

  • Felavatták a Királyréti Kirándulóközpontot Szokolyán

    Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot csütörtökön, Szokolyán. A többfunkciós épület nem csak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatót is kínál a Börzsönybe látogatóknak. A beruházásnak köszönhetően egyre többen választhatják úti célul a hegységet.

    Hídlap
  • Növelné a kormány az erdőterületek nagyságát

    A tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához, emellett 2019-ben több mint 6000 hektárral növelik az erdőterületek számát – jelentette be Nagy István miniszter csütörtökön Kismaroson, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

    Hídlap
Advertisements