Irén, Irisz

Hídlap

Rászoruló gyerekeket támogattak Esztergomban

Több mint nyolcvan nehéz sorsú gyermek érkezett Esztergomba Székelyföldről, Kárpátaljáról, Délvidékről és Felvidékről. Az apróságok megnézték a térség nevezetességeit, strandoltak és hajókiránduláson is részt vettek.

A Sólyom Gyermekei Polgári Társulás július 7-12-ig felvidéki és határon túli hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatott Csatán.

A gyerekek intézményi és civil összefogásnak köszönhetően, támogatásokból kirándulhattak Esztergomba, ahol élményfürdőzéssel, hajókirándulással és a Búbánatvölgyben ebéddel várták őket.

A programokon elsősorban Böjte Csaba napközi otthonaiból érkeztek a gyerekek, de akadnak köztük olyanok is, akik egész évben szorgalmasan dolgoztak, társadalmi munkában vettek részt és jó magaviseletűek.

A táborral a szervezők nem titkolt célja, hogy olyan útmutatást adjanak a kicsiknek, amellyel akár a példájukat követve, a jövőben ők is segítenek a rászorulókon.

  • 24 órás sebességellenőrzésre készülnek a rendőrök

    A magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-ától országos, 24 órán át tartó sebességellenőrzést végez. A hatóságok tavalyi akciója sikeresnek mondható: 2018-ban 1071 helyszínen 464367 darab járművet ellenőriztek és 4268 sebességtúllépést regisztráltak.

    Hídlap
Advertisements