Irén, Irisz

Hídlap

Felszentelték az új harangot Bajnán

Felszentelték az új harangot a bajnai temetőben június 29-én. A helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjukat felajánlva döntöttek úgy, hogy harangot készíttetnek a településre, amelynek hangjára utolsó útjára kísérhetik szeretteiket a helyiek.

Pallagi Tibor polgármester a szentelési ünnepségen elmondta, hogy ez a lélekharang érces hangjával kíséri utolsó útjára szeretteinket felekezettől függetlenül.

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk: a ravatalozó felújításakor fogalmazódott meg a képviselő- testületben, hogy építtessenek haranglábat, abba pedig egy lélekharangot.

A polgármester kifejtette, hogy csaknem két évig keresték a harangot, megszólítva a ferences rendet, környékbeli plébániákat, még az erdélyi barátaikat is, de sikertelenül jártak.

Ekkor a testület úgy döntött, hogy a tiszteletdíjukat felajánlják a harang öntetésére, így Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő mester műhelyében elkészült a 22 kilogrammos Bajnai Lélekharang.

A harang felirata: “TOTUS TUUS – EGÉSZEN A TIED”

Fotó: Bajna Község Önkormányzata

  • 24 órás sebességellenőrzésre készülnek a rendőrök

    A magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-ától országos, 24 órán át tartó sebességellenőrzést végez. A hatóságok tavalyi akciója sikeresnek mondható: 2018-ban 1071 helyszínen 464367 darab járművet ellenőriztek és 4268 sebességtúllépést regisztráltak.

    Hídlap
Advertisements