Dezső

Hídlap

Felújítják a szobi művelődési házat – megkezdték a munkálatokat

Már elkezdődtek a munkálatok a szobi művelődési házban. A település az épület korszerűsítésére ötven millió forint támogatást kapott a kormánytól. Az energiahatékonysági felújítás után megoldódnak az évek óta tartó fűtési problémák.

Paluch Anita, az intézmény vezetője elmondta, hogy a beruházás során a nagyterem és a színpad feletti tető szigetelése megtörténik, új tetőcserepet, homlokzati és lábazati hőszigetelést kap az épület.
A nagyteremben tisztasági festést is végeznek a szakemberek. Ezen kívül kicserélik a nyílászárókat és a radiátorokat, valamint a székpark is megújul.

A beruházás az időjárástól függően, várhatóan augusztus végén, szeptember közepén befejeződik.

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements