Zsuzsanna

Hídlap

Felújítják a szobi művelődési házat – megkezdték a munkálatokat

Már elkezdődtek a munkálatok a szobi művelődési házban. A település az épület korszerűsítésére ötven millió forint támogatást kapott a kormánytól. Az energiahatékonysági felújítás után megoldódnak az évek óta tartó fűtési problémák.

Paluch Anita, az intézmény vezetője elmondta, hogy a beruházás során a nagyterem és a színpad feletti tető szigetelése megtörténik, új tetőcserepet, homlokzati és lábazati hőszigetelést kap az épület.
A nagyteremben tisztasági festést is végeznek a szakemberek. Ezen kívül kicserélik a nyílászárókat és a radiátorokat, valamint a székpark is megújul.

A beruházás az időjárástól függően, várhatóan augusztus végén, szeptember közepén befejeződik.

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap