Irén, Irisz

Hídlap

Megújul a Mária utca Dorogon

150 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a Dorog, Mária utca zöldben 2020 című projekt megvalósítására.

A városi klíma javítását célul kitűző Mária utca zöldben 2020 című projekt Dorog egyik legforgalmasabb kereskedelmi utcájának területén valósul meg a következő hónapokban. A vasútállomás és a 10. számú főút között a zöldterületek növelése, kétszintes növényzet telepítése, az elöregedett, kihasználatlan zöldfelületek revitalizálása és az utcaképpel harmonizáló időszakos termelői piac kialakítása a dorogiak életminőségét javítja majd.

A Széchenyi 2020 keretében megvalósuló projekt keretében a Mária utcát egyirányúsítják, az utcában a térburkolat mellett kétszintes növényzetet alakítanak ki, ezzel javítják a környezet klímáját.
A beruházás részeként megújul a kórházpark, ahol a tervek szerint növénylabirintus és gyógynövények, valamint kibővített közösségi funkciók várják majd a látogatókat.

A posta előtti területen a nyertes pályázatnak köszönhetően az utcaképhez illő, lugasos kialakítású, mini termelői piacot hoznak létre, ahol kulturált körülmények között történhet az árusítás-vásárlás.
A Mária utca zöldben 2020 című projekt megvalósítása a színvonalas kereskedelmi övezet és az új közösségi terek a dorogiak életminőség-javulását, a városrész környezeti klímájának javítását szolgálják. lesz.

A projekt – Dorog Város Önkormányzatának önrészével – az Európai Unió Európai Fejlesztési Alapja és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.dorog.hu portálon találhatnak.

  • 24 órás sebességellenőrzésre készülnek a rendőrök

    A magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-ától országos, 24 órán át tartó sebességellenőrzést végez. A hatóságok tavalyi akciója sikeresnek mondható: 2018-ban 1071 helyszínen 464367 darab járművet ellenőriztek és 4268 sebességtúllépést regisztráltak.

    Hídlap
Advertisements