Hella

Hídlap

Vizet osztanak Esztergomban a hőség miatt

A rendkívüli meleg miatt másodfokú riasztás adtak ki Esztergom és térségére, vasárnap déltől pedig országosan életbe lépett a rendkívüli időjárás ideje alatt alkalmazandó óvintézkedéseket jelentő vörös kód. A Széchenyi téri párakapuk és ivókutak mellett hétfőtől a forgalmasabb helyeken vizet oszt az önkormányzat.

A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű Esztergomban és a környéken hétfőn is. A másodfokú hőségriadó mellett vasárnaptól hatályba lépett a “Vörös kód” is: a vörös kódot az Emberi Erőforrások Minisztériuma adta ki, érvényességi ideje alatt a bentlakást nyújtó szociális intézményeknek fogadniuk kell azokat az utcán élő embereket, akiknek az elhelyezése hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai alapján készül egy lista, hogy hol található nyitva lévő klimatizált helyiség (itt érhető el: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_hoseg)

Esztergomban, a Széchenyi téren működnek az önkormányzat által felállított párakapuk, illetve több ponton a nyilvános ivókutak. Július 30-tól, hétfőtől a Széchenyi téren, Mindszenty téren, a Bazilikánál és a vasútállomáson működő Infopontoknál vizet is oszt az önkormányzat, délelőtt 10.00 óra és 16.00 óra között. Mindemellett a Városháza előtt, az árkádok alatt egy ingyenesen használható vízautomatát is elhelyez az önkormányzat.

Ugyanakkor amennyire lehet, a legmelegebb órákban kerülni kell a szabadtéren tartózkodást, és mindenki fordítson fokozottabb figyelmet idős rokonaira, szomszédjaira!

  • Több százan teljesítették a Kinizsi Százas teljesítménytúrát

    923 résztvevő teljesítette idén a Kinizsi Százast, hazánk egyik legnépszerűbb, egyben legnagyobb hagyományokkal rendelkező teljesítménytúráját. Bár a napos idő egyben áldás is volt a kirándulóknak, a sáros, csúszós szakaszok rendkívül megnehezítették a dolgukat.

    Hídlap
  • Járda után az útburkolat is megújul a Meszéna utcában

    Újra munkagépek jelennek meg a következő napokban az esztergomi Meszéna János utcában, ahol előző héten marták fel az elhasználódott, régi útburkolatot. A járdák már hetekkel ezelőtt megújultak, az aszfaltozással pedig befejeződhet az útszakasz hónapok óta tartó felújítása.

    Hídlap
Advertisements