Zsuzsanna

Hídlap

Vizet osztanak Esztergomban a hőség miatt

A rendkívüli meleg miatt másodfokú riasztás adtak ki Esztergom és térségére, vasárnap déltől pedig országosan életbe lépett a rendkívüli időjárás ideje alatt alkalmazandó óvintézkedéseket jelentő vörös kód. A Széchenyi téri párakapuk és ivókutak mellett hétfőtől a forgalmasabb helyeken vizet oszt az önkormányzat.

A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű Esztergomban és a környéken hétfőn is. A másodfokú hőségriadó mellett vasárnaptól hatályba lépett a “Vörös kód” is: a vörös kódot az Emberi Erőforrások Minisztériuma adta ki, érvényességi ideje alatt a bentlakást nyújtó szociális intézményeknek fogadniuk kell azokat az utcán élő embereket, akiknek az elhelyezése hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai alapján készül egy lista, hogy hol található nyitva lévő klimatizált helyiség (itt érhető el: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_hoseg)

Esztergomban, a Széchenyi téren működnek az önkormányzat által felállított párakapuk, illetve több ponton a nyilvános ivókutak. Július 30-tól, hétfőtől a Széchenyi téren, Mindszenty téren, a Bazilikánál és a vasútállomáson működő Infopontoknál vizet is oszt az önkormányzat, délelőtt 10.00 óra és 16.00 óra között. Mindemellett a Városháza előtt, az árkádok alatt egy ingyenesen használható vízautomatát is elhelyez az önkormányzat.

Ugyanakkor amennyire lehet, a legmelegebb órákban kerülni kell a szabadtéren tartózkodást, és mindenki fordítson fokozottabb figyelmet idős rokonaira, szomszédjaira!

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap