Valér

Hídlap

Vizet osztanak Esztergomban a hőség miatt

A rendkívüli meleg miatt másodfokú riasztás adtak ki Esztergom és térségére, vasárnap déltől pedig országosan életbe lépett a rendkívüli időjárás ideje alatt alkalmazandó óvintézkedéseket jelentő vörös kód. A Széchenyi téri párakapuk és ivókutak mellett hétfőtől a forgalmasabb helyeken vizet oszt az önkormányzat.

A napi középhőmérséklet 27 °C felett valószínű Esztergomban és a környéken hétfőn is. A másodfokú hőségriadó mellett vasárnaptól hatályba lépett a “Vörös kód” is: a vörös kódot az Emberi Erőforrások Minisztériuma adta ki, érvényességi ideje alatt a bentlakást nyújtó szociális intézményeknek fogadniuk kell azokat az utcán élő embereket, akiknek az elhelyezése hajléktalanellátó intézményekben nem megoldható. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai alapján készül egy lista, hogy hol található nyitva lévő klimatizált helyiség (itt érhető el: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_hoseg)

Esztergomban, a Széchenyi téren működnek az önkormányzat által felállított párakapuk, illetve több ponton a nyilvános ivókutak. Július 30-tól, hétfőtől a Széchenyi téren, Mindszenty téren, a Bazilikánál és a vasútállomáson működő Infopontoknál vizet is oszt az önkormányzat, délelőtt 10.00 óra és 16.00 óra között. Mindemellett a Városháza előtt, az árkádok alatt egy ingyenesen használható vízautomatát is elhelyez az önkormányzat.

Ugyanakkor amennyire lehet, a legmelegebb órákban kerülni kell a szabadtéren tartózkodást, és mindenki fordítson fokozottabb figyelmet idős rokonaira, szomszédjaira!

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap