Emánuel

Hídlap

200 felvidéki fiatalt látott vendégül Esztergom

Több mint 200 határon túli fiatal látogatott Esztergomba idén is a Felvidéki egyházközségek nyári táborának keretében. A tábor már hagyomány, minden évben mintegy 20 határon túli településről érkeznek 14-25 év közötti diákok. A tábor ünnepélyes megnyitóját hétfőn tartották az esztergomi bazilika előtt.

A rendezvényen Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a gyerekeket, aki azt mondta: nagy öröm, hogy minden évben megszervezik a tábort a felvidéki magyar fiataloknak. Nem csak azért, mert remek programokon vehetnek részt a gyerekek, hanem azért, hogy ezzel is kifejezzék összetartozásunkat.

Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő kifejtette, hogy azért is fontosak ezek a táborok, mert hihetetlen élményekkel gazdagodnak a gyerekek és életre szóló barátságok születnek. A képviselő úgy fogalmazott: mi ezért dolgozunk, hogy mindenki megélhesse, milyen közösségben lenni, mi a hit és a nemzet. A jelenlegi nemzetpolitika csak akkor él tovább, ha ezt át tudjuk adni a következő generációnak.

Romanek Etelka polgármester a város és a térség fontosabb látnivalóira hívta fel a fiatalok figyelmét. Emellett kiemelte, hogy az önkormányzat fontos küldetése a határon túli kapcsolatok, a hagyományápolás, a magyar-magyar párbeszédet erősítse és segítse.

A köszöntők után közösen megkoszorúzták Mindszenty József bíboros sírját.

  • 24 órás sebességellenőrzésre készülnek a rendőrök

    A magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-ától országos, 24 órán át tartó sebességellenőrzést végez. A hatóságok tavalyi akciója sikeresnek mondható: 2018-ban 1071 helyszínen 464367 darab járművet ellenőriztek és 4268 sebességtúllépést regisztráltak.

    Hídlap
Advertisements