Sára, Márió

Hídlap

Megújult a piliscsévi óvoda

Megújult a teljes elektronikai hálózat, álmennyezet épült, LED paneleket telepítettek és eszközbeszerzés is történt a piliscsévi óvodában. A helyi önkormányzat fejlesztéseinek köszönhetően szeptembertől megújult környezet várja a kicsiket.

A piliscsévi önkormányzatnak köszönhetően megújult a teljes elektronikai hálózat, az elavult alumínium vezetékeket biztonságosra cserélték, a régi halogén lámpatesteket gazdaságos, LED panelek váltották fel.

Gipszkarton álmennyezet épült, mellyel egyidejűleg a mennyezet belső szigetelése is megvalósult. A felújítás az épület teljes belső festésével zárult. Mindezen munkálatokra az önkormányzat 15 millió forintot különített el saját forrásból.

Emellett egy régi vágya is teljesült az intézménynek, a konyha egy ipari mosogatógéppel bővült. Ezzel a géppel gyorsabbá és hatékonyabbá válnak a konyhai folyamatok, ezáltal dajkáink több időt tölthetnek a gyerekek között – mondta Juhászné Somogyi Éva Anikó intézményvezető.

Az igazgatónő köszönetet mondott Szép Zoltánnak, a Bútorg Kft. ügyvezetőjének, akitől új konyhabútort és tálalószekrényeket kapott az óvoda.

Hozzátette, hogy a bölcsődei udvar árnyékoló napvitorlával bővült, valamint létrehoztak egy fejlesztő szobát, ahova hamarosan megérkezik a szülői felajánlásból és pályázati forrásból finanszírozott interaktív tábla is.

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap