László

Hídlap

Esztergom és környéke csatlakozott a térségi TDM-szervezethez

A Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft. szeptember 17-i taggyűlésén bejelentették, hogy az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület a cég társtulajdonosainak körébe lépett.

A Duna-Gerecse térségben négy helyi szintű TDM-szervezet működik (Tata és Környéke Turisztikai Egyesület, Komáromi Turisztikai Egyesület, Dorog és Térsége Turizmus Egyesület, Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület). Az első kettő és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alapította 2011-ben a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft-t, mint térségi szintű TDM-szervezetet, amelyhez 2016-ban a dorogi turisztikai egyesület, 2017-ben pedig Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata csatlakozott. Ennek az együttműködésnek lett most tagja az esztergomi turisztikai egyesület is, így a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térség Esztergomot és környékét érintő részén tervezett, turisztikai célokat szolgáló beruházások a Duna-Gerecse térség kínálatának is szerves részévé válhatnak.

A Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ma az ország kevés, már létező térségi TDM-szervezeteinek egyike. A Komárom-Esztergom megye területén működő turisztikai érdekképviseleti szervezetek az elmúlt években lépésről-lépésre építették fel a helyi és térségi szintet is magába foglaló rendszerüket. A modell lényege, hogy helyi szinten a lehető legszélesebb együttműködés alakuljon ki a turizmusban érdekelt szektorok szereplői között, majd, az ott felmerülő elképzeléseket összehangolva, a térségi szinten már egységes turisztikai fejlesztési stratégia kidolgozására és megvalósítására fókuszáljanak.

Esztergom és térsége csatlakozásával teljes körűen megvalósult a térség turisztikai szakmai hálózatának kiépítése. A szakemberek következő célja az, hogy intézményesített formában szorosabbra fűzzék kapcsolatukat a Duna túlpartján, az Észak-Komárom és Párkány között működő Dunamente / Podunajsko OOCR TDM-szervezettel.

Forrás: turizmus.com

  • Párkányban is irtják a szúnyogokat

    Június 25-ről 26-ra virradóan közterületeken, lakóterületeken és játszótereken, majd három nappal később, június 29-én hajnalban Párkányban a Duna-parton, a “Csónakkikötő – Öböl” elnevezésű szakaszán gyérítik a szúnyogokat. A lakosok a beavatkozástól a vérszívók számának drasztikus csökkenését várja.

    Hídlap
  • 30 millió forintból újult meg a bazilikához vezető lépcső

    Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye engedélyével, önkormányzati finanszírozásban újult meg a bazilika rámpájához vezető északi lépcsősor – írja az esztergom.hu. A Szent Adalbert Központ bejárata melletti építményt 30 millió forintos projekt keretében renoválták.

    Hídlap
Advertisements