László

Hídlap

Könyvtárként és közösségi térként épülhet újjá a Bástya

A képviselő-testület döntése értelmében négy helyszín esetében készültek tervek a városi könyvtár elhelyezésére. Az esztergomi építészek által készített tervek elsősorban a helyszínek kihasználásának lehetőségeit vizsgálták meg, nagyon részletes, mindenre kiterjedő koncepciókat készítve a volt Balassa iskola, a déli kanonoksor, a Bástya épülete, illetve egy, a Prímás-szigeten építendő új könyvtár lehetőségére.

Romanek Etelka polgármester-asszony a napirend tárgyalása során továbbra is hangsúlyozta, hogy a könyvtár új helyszínének, ahogy eddig, úgy most is az évek óta üresen álló, Kispréposti palotát, volt Balassa iskolát tartja a legmegfelelőbbnek. A testületi döntést megelőzően a bizottságokban elsősorban a belvárosi helyszínek, a Prímás szigeti, illetve a Bástya áruház talált támogatottságra.

A képviselő-testület végül úgy döntött, hogy a könyvtár helyszínéül a Bástya áruházat jelöli ki, képviselői módosítással pontosabban „lehetőség szerint annak önkormányzati tulajdonú részét, kisajátítások nélkül”.

A beruházás koncepcióterve szerint a Bástya áruház ezzel teljesen átalakulna, a tervekben lehetőségként mozi, konferenciaterem, közösségi terek is szerepeltek, miközben a meglévő kereskedelmi egységek számára is alakítanának ki új területeket az épületben.

A képviselő-testület ezúttal csak a helyszínről döntött, a végleges funkciókról a részletes tervek elkészültét követően dönt.

Városháza

 

  • Párkányban is irtják a szúnyogokat

    Június 25-ről 26-ra virradóan közterületeken, lakóterületeken és játszótereken, majd három nappal később, június 29-én hajnalban Párkányban a Duna-parton, a “Csónakkikötő – Öböl” elnevezésű szakaszán gyérítik a szúnyogokat. A lakosok a beavatkozástól a vérszívók számának drasztikus csökkenését várja.

    Hídlap
Advertisements