Viola

Hídlap

Tökvilág Fesztivál lesz Zebegényben

Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg Zebegényben, szeptember 29-én a Tökvilág Fesztivált. Az egész napos forgatagon koncertek és művészeti programok, valamint kézműves és hagyományőrző foglalkozások várják az idelátogatókat.

A programok a település több pontján valósulnak meg, a főtéri nagyszínpadon, az önkormányzat parkjában felállított kisszínpadon, valamint a Monarchia Rétesház kertjében. Interaktív programok is várják az érdeklődőket, úgy mint, tökfaragó, és töklámpás készítő verseny. A résztvevők nevezhetnek otthon, vagy a helyszínen faragott, díszített tökkel, tökkompozícióval, faragott töklámpással.

Hozott tökök súlyra, hosszra történő megmérettetésében a legnehezebb, leghosszabb tök lesz a nyertes. Töksúly saccoló, tökmagpöckölő, és töktekeverseny tökből készült bábukkal. A versenyekre nevezni a helyszínen lehet.

Tökből készült ételekkel és italokkal várják mindazokat, akik szeretik a jó hangulatú rendezvényeket és mindezt Európa egyik legszebb és legvirágosabb településén, Zebegényben!

Program

Nagyszínpad

12.00 Misztrál
13.30 Váci Ifjúsági Fúvószenekar
15.00 Tökmegmérettetések eredményhirdetése
16.00 Rutkai Bori Banda
17.30 Miklós & Gellért

Kisszínpad

11.00 Zebegényi, kismarosi, verőcei néptánccsoportok műsora
13.00 Agni Triom Circus
14.30 Zebegényi iskolások műsora
17.00 Kassai Odett

Kísérőprogramok:

-tökfaragó-, töklökő-, töksúlysaccoló- és tökmagpöckölő versenyek
– hozott tökök súlyra, hosszra történő megmérettetése
– helyben faragott és díszített tökök versenye
– kézműves és hagyományőrző árusok és foglalkozások, tökös ételek és italok