Zsuzsanna

Hídlap

Berecz András mesélt a táti gyerekeknek

Erdélyi meséket hallgathattak a táti gyerekek Berecz András, Kossuth-díjas énekes, mesemondótól a Kultúrház és Könyvtárban. Az előadáson a mesék és a frappáns székely közmondások mellett számtalan erdélyi éneket tanult a közönség.

Az elhangzott történeteket eredeti nyelvezettel adta elő, amely bemutatta a székely nyelvjárás sajátosságait és szépségeit.

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap