Emma

Hídlap

Megújul az Aradi téri közpark

Megújítja az Aradi téren az emlékmű környezetét az esztergomi önkormányzat. A zöldfelület felújítása október 5-re elkészül, amikor a téren a hagyományok szerint kegyeleti megemlékezést tart a város.

A rekonstrukció során a meglévő magas növekedésű, elöregedett cserjéket és az örökzöldeket cserélik nagyobb díszítőértékű növényekre, valamint az öntözőrendszer telepítését és füvesítést végzi el a megbízott vállalkozó – adta hírül az önkormányzat.

A közleményben hozzátették: az új növényzet elültetésével és folyamatos öntözésével, a tér a városközpont méltó pihenő parkjává alakul.

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements