Zsuzsanna

Hídlap

A megkínzott állatokért gyújtanak gyertyát Esztergomban

A megkínzott állatokért égnek majd a gyertyák október 6-án, 18 órakor Esztergomban. Egy országos kezdeményezés keretében, a Széchenyi téren állatbarátok gyűlnek össze azért, hogy tiltakozzanak az állatkínzás ellen.

A szervezők az akcióval az országban zajló egyre kegyetlenebb állatbántalmazásokra szeretnék felhívni a figyelmet. A megemlékezésen azokért az állatokért gyújtanak gyertyát, akik életét erőszakkal vették el.

Az eseményen a gyertyagyújtás és az állatkínzás elleni tiltakozás mellett hangsúlyozzák az ivartalanítás fontosságát.

Ha valaki tudomást szerez állatkínzásról vagy szemtanúja annak, akkor haladéktalanul értesítse a rendőrséget.

Fotó: Sipos Julianna

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap