Dezső

Hídlap

A megkínzott állatokért gyújtanak gyertyát Esztergomban

A megkínzott állatokért égnek majd a gyertyák október 6-án, 18 órakor Esztergomban. Egy országos kezdeményezés keretében, a Széchenyi téren állatbarátok gyűlnek össze azért, hogy tiltakozzanak az állatkínzás ellen.

A szervezők az akcióval az országban zajló egyre kegyetlenebb állatbántalmazásokra szeretnék felhívni a figyelmet. A megemlékezésen azokért az állatokért gyújtanak gyertyát, akik életét erőszakkal vették el.

Az eseményen a gyertyagyújtás és az állatkínzás elleni tiltakozás mellett hangsúlyozzák az ivartalanítás fontosságát.

Ha valaki tudomást szerez állatkínzásról vagy szemtanúja annak, akkor haladéktalanul értesítse a rendőrséget.

Fotó: Sipos Julianna

 

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements