Emma

Hídlap

400 motoros vonult fel Dorog és Héreg között

Több mint négyszáz motoros vett részt az I. Kipufogó Futamon, Dorogon. A rendezvénnyel a szervezők célja az volt, hogy a felelősségteljes közlekedésre hívják fel a figyelmet.

A tavalyi év baleseti statisztikáit látva balesetmegelőzési kampányt indított a futamot szervező Off Road Motors Lehotay Kft. és a Dorogi Rendőrkapitányság. A kezdeményezés során figyelemfelkeltő táblát helyeztek ki az 1119-es út Bajna és Héreg közötti szakaszán, valamint figyelemfelhívó videót is készítettek.

A hétvégén megrendezett Kipufogó Futamon pedig Dorog és Héreg között sárga és fekete szalaggal, valamint matricákkal díszített járműveikkel vonultak fel a motorosok. A rendezvénnyel egyúttal balesetben elhunyt társaikra is emlékeztek.

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements