Zsuzsanna

Hídlap

Digitalizálták a bányásztérképeket Annavölgyön

Már az interneten is elérhetőek az annavölgyi bányásztérképek, amelyeket Mráz László nyugdíjas főaknász adományozott a település számára. Két részletben, összesen nyolc régi bányatérképet kapott Annavölgy.

1958-ban, a bányák bezárása után szomorúan vették tudomásul a lakosok, hogy a településen végzett széntermelésről nem maradt birtokukban térkép. Az 1947. évi bányaszerencsétlenség 70. évfordulóján megtartott ünnepségen azonban Mráz László akkor két példányt adományozott az önkormányzatnak, az idei Bányásznapok alkalmával pedig további hatot.

Az 1958 és 1970 között készült rajzok meglehetősen jó állapotban vészelték át az elmúlt évtizedeket, így tisztán leolvashatjuk róluk, hogy merre találhatóak a régi bányászvágatok és aláfejtések. Az eredeti példányokat a Bányász Emlékszobában, a digitalizált képeket pedig a település weboldalán (http://www.annavolgy.hu/) tekinthetik meg az érdeklődők.

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap