Hella

Hídlap

Digitalizálták a bányásztérképeket Annavölgyön

Már az interneten is elérhetőek az annavölgyi bányásztérképek, amelyeket Mráz László nyugdíjas főaknász adományozott a település számára. Két részletben, összesen nyolc régi bányatérképet kapott Annavölgy.

1958-ban, a bányák bezárása után szomorúan vették tudomásul a lakosok, hogy a településen végzett széntermelésről nem maradt birtokukban térkép. Az 1947. évi bányaszerencsétlenség 70. évfordulóján megtartott ünnepségen azonban Mráz László akkor két példányt adományozott az önkormányzatnak, az idei Bányásznapok alkalmával pedig további hatot.

Az 1958 és 1970 között készült rajzok meglehetősen jó állapotban vészelték át az elmúlt évtizedeket, így tisztán leolvashatjuk róluk, hogy merre találhatóak a régi bányászvágatok és aláfejtések. Az eredeti példányokat a Bányász Emlékszobában, a digitalizált képeket pedig a település weboldalán (http://www.annavolgy.hu/) tekinthetik meg az érdeklődők.

  • Több százan teljesítették a Kinizsi Százas teljesítménytúrát

    923 résztvevő teljesítette idén a Kinizsi Százast, hazánk egyik legnépszerűbb, egyben legnagyobb hagyományokkal rendelkező teljesítménytúráját. Bár a napos idő egyben áldás is volt a kirándulóknak, a sáros, csúszós szakaszok rendkívül megnehezítették a dolgukat.

    Hídlap
  • Járda után az útburkolat is megújul a Meszéna utcában

    Újra munkagépek jelennek meg a következő napokban az esztergomi Meszéna János utcában, ahol előző héten marták fel az elhasználódott, régi útburkolatot. A járdák már hetekkel ezelőtt megújultak, az aszfaltozással pedig befejeződhet az útszakasz hónapok óta tartó felújítása.

    Hídlap
Advertisements