Szilárda

Hídlap

Digitalizálták a bányásztérképeket Annavölgyön

Már az interneten is elérhetőek az annavölgyi bányásztérképek, amelyeket Mráz László nyugdíjas főaknász adományozott a település számára. Két részletben, összesen nyolc régi bányatérképet kapott Annavölgy.

1958-ban, a bányák bezárása után szomorúan vették tudomásul a lakosok, hogy a településen végzett széntermelésről nem maradt birtokukban térkép. Az 1947. évi bányaszerencsétlenség 70. évfordulóján megtartott ünnepségen azonban Mráz László akkor két példányt adományozott az önkormányzatnak, az idei Bányásznapok alkalmával pedig további hatot.

Az 1958 és 1970 között készült rajzok meglehetősen jó állapotban vészelték át az elmúlt évtizedeket, így tisztán leolvashatjuk róluk, hogy merre találhatóak a régi bányászvágatok és aláfejtések. Az eredeti példányokat a Bányász Emlékszobában, a digitalizált képeket pedig a település weboldalán (http://www.annavolgy.hu/) tekinthetik meg az érdeklődők.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap