Júlia, Rita

Hídlap

Esztergom az ’56-os mártírjaira emlékezik

A hagyományoknak megfelelően október 26-án, pénteken a Sötétkapunál emlékezik Esztergom az 1956-os forradalom és szabadságharc városi eseményeire, valamint mártírjaira. Az emlékünnepség 18 órakor kezdődik a Sötétkapu Szent Adalbert Központ felőli bejáratánál elhegyezett emlékművénél. Ünnepi beszédet mond: dr. Négyesi Lajos ezredes, hadtörténész.

Program:

Himnusz – Hagyományőrző emlékirat koreografált előadása – Szavalat – Ünnepi beszéd – Ökumenikus ima – Koszorúzás – Szózat.

Ünnepi beszédet mond: Dr. Négyesi Lajos ezredes, hadtörténész. Közreműködnek az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium tanulói.

Az önkormányzat kéri, hogy a sötétkapui koszorúzási szándékukat – a koszorúzó szervezet és személy nevének, beosztásának megadásával – legkésőbb 2018. október 24-ig (szerda) írásos formában az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal iktatójában szíveskedjenek leadni, vagy a varoshaza@esztergom.hu e-mail címre elküldeni.

17.55-tól az ünnepség végéig a Sötétkaput a gyalogos forgalom elől lezárják!

  • Szép beszédeket hallhattunk Esztergomban

    Ötödik alkalommal adott otthont a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központja a felsőoktatási intézmények hallgatóinak megrendezett Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Versenynek. A hét főből álló zsűri tizenegy versenyzőt részesített Kazinczy-díjban.

    Hídlap
  • Csikkszedő akcióra készülnek a Szemétirtók

    Június 1-én és július 14-én a cigarettacsikkek ellen indul hadjáratba a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület „Szemétirtók” csapata. Az önkéntesek következő akciójuk a dorogi vasútállomás és közvetlen környékét érintené.

    Hídlap
Advertisements