László

Hídlap

Esztergom Etter-szemmel

A fenti címmel Dr. Etter Ödön szépművészeti gyűjteményéből nyílt kiállítás a Tár-lak Szalonban. A november 9-ig megtekinthető tárlaton 64 alkotótól több, mint nyolcvan művet csodálhat meg a publikum.

Hirdetések

Az október 25-i eseményen maga a kollekció tulajdonosa beszélt a Simor János utcai galériában összegyűlt népes közönségnek a gyűjtemény történetéről. Mint többek között felidézte, már felmenői, rokonai között is több olyan volt, aki szenvedélyesen gyűjtötte a művészeti és más okból értékes tárgyakat. Mint kiderült, a nemrég legmagasabb szinten kitüntetett esztergomi ügyvéd először saját irodájában helyezte el a most bemutatott festményeket, grafikákat és egyéb műkincseket. Elmondása szerint minden képhez ragaszkodik, hosszú évtizedek óta tartó gyűjtőszenvedélyének köszönhetően pedig gyűjteményében klasszikus, közismert és ugyancsak tehetséges, bár talán kevésbé ismert amatőr alkotók munkái is szerepelnek.

forrás: Romanek Etelka facebook

Hirdetések
  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap