Frigyes

Hídlap

Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése Mogyorósbányán

Rekord idő alatt befejeződtek a mintegy 200 millió forintból megvalósuló vízkár elhárítás fejlesztési munkálatok Mogyorósbányán. A beruházás során a Hősök terétől az Alkotmány utca és Petőfi utca művelődési házig mintegy 850 méter hosszúságú szakasz korszerűsítése valósult meg.

Mogyorósbánya önkormányzata 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

Megvalósult a csapadékvíz-elvezetést biztosító műtárgyak, a 10 m3-es vízvisszatartó tározót biztosító zsilip megépítése, a Hősök terén talált vasszerkezetű híd elbontását követően a zárt csatornaszakasz, megteremtve a folyamatos fenntartás lehetőségét, a település csapadékkároktól való mentesítését.

A fejlesztés során megvalósult a település csapadékvíz-elvezető rendszer 80 százalékának megfelelően a mértékadó csapadékvizek zavartalan levezetésére alkalmas, esztétikus csatorna rekonstrukciója, felújítása, kiépítése.

A fejlesztés 92 lakóépület és közintézmények (iskola, művelődési ház, óvoda, templom) vízkároktól való megvédését is szolgálta.

A projekt lezárásaként a klímaváltozás hatásaira, a vizek helyben történő visszatartására és a vizekkel
történő takarékos gazdálkodásra társadalmi szemléletformáló, tájékoztató akció keretében hívják fel a
figyelmet.

November 8-án a Duna Múzeum képviselője az Általános Iskola alsó tagozatos tanulóinak a mogyorósbányai Általános Iskolában, illetve az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság tart előadást.

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements