Hella

Hídlap

Felújították az orvosi rendelőt Csolnokon

Átadták a Petőfi Sándor utcai orvosi rendelő korszerűsített épületét Csolnokon. A felújítás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően korszerű infrastruktúrával, gazdaságosabb működtetéssel vehetők igénybe az egészségügyi alapellátás különféle területei.

Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, hogy nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a városok mellett a kistelepülések is anyagi támogatáshoz jussanak.

Kolonics Péterné polgármester hozzátette: az átalakításokkal és eszközbeszerzésekkel nem csak a betegek, hanem az egészségügyi dolgozók komfortérzetét is javíthatják.

A beruházás során szigetelték a külső homlokzatokat és a födémszerkezetet, kicserélték a nyílászárókat és a padlóburkolatokat. A fejlesztéssel akadálymentesítették az épületet, és a háziorvosi, a védőnői, valamint az iskola-egészségügyi alapellátás külön helyiségbe kerülhetett.

A TOP-os pályázaton 50 millió forint támogatást nyert az önkormányzat.

  • Több százan teljesítették a Kinizsi Százas teljesítménytúrát

    923 résztvevő teljesítette idén a Kinizsi Százast, hazánk egyik legnépszerűbb, egyben legnagyobb hagyományokkal rendelkező teljesítménytúráját. Bár a napos idő egyben áldás is volt a kirándulóknak, a sáros, csúszós szakaszok rendkívül megnehezítették a dolgukat.

    Hídlap
  • Járda után az útburkolat is megújul a Meszéna utcában

    Újra munkagépek jelennek meg a következő napokban az esztergomi Meszéna János utcában, ahol előző héten marták fel az elhasználódott, régi útburkolatot. A járdák már hetekkel ezelőtt megújultak, az aszfaltozással pedig befejeződhet az útszakasz hónapok óta tartó felújítása.

    Hídlap
Advertisements