Zsuzsanna

Hídlap

Felújították az orvosi rendelőt Csolnokon

Átadták a Petőfi Sándor utcai orvosi rendelő korszerűsített épületét Csolnokon. A felújítás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően korszerű infrastruktúrával, gazdaságosabb működtetéssel vehetők igénybe az egészségügyi alapellátás különféle területei.

Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, hogy nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a városok mellett a kistelepülések is anyagi támogatáshoz jussanak.

Kolonics Péterné polgármester hozzátette: az átalakításokkal és eszközbeszerzésekkel nem csak a betegek, hanem az egészségügyi dolgozók komfortérzetét is javíthatják.

A beruházás során szigetelték a külső homlokzatokat és a födémszerkezetet, kicserélték a nyílászárókat és a padlóburkolatokat. A fejlesztéssel akadálymentesítették az épületet, és a háziorvosi, a védőnői, valamint az iskola-egészségügyi alapellátás külön helyiségbe kerülhetett.

A TOP-os pályázaton 50 millió forint támogatást nyert az önkormányzat.

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap