Árpád

Hídlap

Felújították az orvosi rendelőt Csolnokon

Átadták a Petőfi Sándor utcai orvosi rendelő korszerűsített épületét Csolnokon. A felújítás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. A fejlesztésnek köszönhetően korszerű infrastruktúrával, gazdaságosabb működtetéssel vehetők igénybe az egészségügyi alapellátás különféle területei.

Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, hogy nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a városok mellett a kistelepülések is anyagi támogatáshoz jussanak.

Kolonics Péterné polgármester hozzátette: az átalakításokkal és eszközbeszerzésekkel nem csak a betegek, hanem az egészségügyi dolgozók komfortérzetét is javíthatják.

A beruházás során szigetelték a külső homlokzatokat és a födémszerkezetet, kicserélték a nyílászárókat és a padlóburkolatokat. A fejlesztéssel akadálymentesítették az épületet, és a háziorvosi, a védőnői, valamint az iskola-egészségügyi alapellátás külön helyiségbe kerülhetett.

A TOP-os pályázaton 50 millió forint támogatást nyert az önkormányzat.

  • A jéghideg Dunába ugranak Nagymaroson

    2019. január 1-jén, 11 órakor a nagymarosi strand területén évbúcsúztató és újév köszöntő csobbanást tartanak a Dunában. Az esemény a Nagymarosi Önkormányzat támogatásával, orvosi felügyelet mellett zajlik és az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

    Hídlap
  • Megszűnik a Takarék Letkésen

    December 14-től már csak a nagymarosi kirendeltségen vehetik igénybe a letkésiek a Centrál Takarék Szövetkezet szolgáltatásait. A letkési ugyanis megszűnik, az ügyeket a hozzá legközelebb eső településen intézhetik majd.

    Hídlap