Zsuzsanna

Hídlap

Adventi ablakvadászatra hívnak a Piliscséven

„Világító adventi kalendáriumot” szerveznek Piliscséven, amelynek a lényege, hogy az adventi időszakban minden nap lesz egy ház, amely karácsonyi díszbe öltözött és kivilágított ablakkal várja a gyerekeket és felnőtteket. Ehhez keresnek olyan játékos kedvű, lelkes családokat, akik vállalják, hogy ünnepi ablakdíszt készítenek.

A játék december 1-én indul, aznap az 1-es számot kell megtalálni, december 2-án a 2-est és így tovább. A sorszámokat a jelentkezők között előzetesen sorsolják ki.

Szentestén egyszerre világít majd az összes ablak. Hogy melyik nap, hol található a kidíszített, világító ablak, az meglepetés, azt kell a vadászoknak, a faluban sétálva megkeresniük, lefényképezni és feltölteni a képet a Facebookra, a Piliscsévi Advent csoportba.

Jelentkezni ablakdíszítésre november 30-ig lehet Kelemenné Dévényi Julinál (Kelemen Majorság), Császár Katánál (Facebook üzenetben) vagy Csapucha Katánál (0630 731 8546, muvelodesihaz@piliscsev.hu).

Fotó: Megaport.hu

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap