Bernadett

Hídlap

Fogházbüntetésre ítélték az Esztergomban halálos balesetet okozó sofőrt

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy kerékpáros halálát okozta a 11. számú főúton.

A vádlott 2018. május 10. napján 15 óra 17 perckor, Esztergom lakott területén kívül, a 11. számú főúton, a 117. számú főút felől, Esztergom irányába vezette a személygépkocsit, amikor a 69. számú km szelvényében utolérte a vele azonos irányban, kerékpáron közlekedő sértettet, akinek az előzését határozta el. A vádlott nem úgy közlekedett, hogy a személy és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, amelynek következtében a 70-80 km/h sebességgel haladó járművének az első lökhárító jobb oldali részével nekiütközött a mintegy 13 km/h sebességgel, az úttest jobb szélétől egy méterre közlekedő, a sértett által hajtott kerékpár hátsó kerekének.

Az ütközés következtében a kerékpár kilökődött a sértett alól, a sértett a gépkocsi motorterének jobb szélére zuhant, a feje nagy erővel a felső szélvédőperemnek, tetőkeretnek ütődött, majd az úttestre esett.

A sértett a baleset során az életfontosságú szervek sérülése következtében a helyszínen életét veszítette.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre, valamint a közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze az eljárás során felmerült 403.601,-Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
A fotó illusztráció, forrás: Halas Média

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap