Sára, Márió

Hídlap

Erdélyi gyerekeknek visznek adományokat Esztergomból

Tíz tonna adománnyal indult el Erdélybe több magyar csapat pénteken Esztergomból azért, hogy a rászoruló gyerekek karácsonyát varázsolják szebbé. Az önkéntesek egy hét alatt Böjte Csaba otthonait és kórházakat látogatnak meg, Mikulás csomagokat, tartós élelmiszereket és játékokat visznek a családoknak.

Már tizenötödik alkalommal támogatják magyar önkéntesek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyerekeket.
Jendrolovits Gábor, a kezdeményezés egyik ötletgazdája elmondta, hogy rajtuk kívül erdélyi kórházakat is meglátogatnak, összesen öt egészségügyi intézménybe visznek meglepetéseket. Hangsúlyozta, hogy az ágyhoz kötött, diétára szoruló gyerekeknek külön csomagokkal készülnek.

A hatalmas összefogásnak köszönhetően az adományok és az önkéntesek az ország számos pontjáról érkeznek, így például Szekszárdról, Paksról, Dunaföldvárról Esztergomból, Budapestről, Várpalotáról, Székesfehérvárról, Debrecenből, Vácról.

A csapatok tizenhat, jól megpakolt teherautóval indultak el pénteken az egyhetes körútra és mintegy tíz tonna adományt, valamint kétezer-háromszáz darab Mikulás csomagot juttatnak el a rászorulóknak.

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap