Árpád

Hídlap

Erdélyi gyerekeknek visznek adományokat Esztergomból

Tíz tonna adománnyal indult el Erdélybe több magyar csapat pénteken Esztergomból azért, hogy a rászoruló gyerekek karácsonyát varázsolják szebbé. Az önkéntesek egy hét alatt Böjte Csaba otthonait és kórházakat látogatnak meg, Mikulás csomagokat, tartós élelmiszereket és játékokat visznek a családoknak.

Már tizenötödik alkalommal támogatják magyar önkéntesek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő gyerekeket.
Jendrolovits Gábor, a kezdeményezés egyik ötletgazdája elmondta, hogy rajtuk kívül erdélyi kórházakat is meglátogatnak, összesen öt egészségügyi intézménybe visznek meglepetéseket. Hangsúlyozta, hogy az ágyhoz kötött, diétára szoruló gyerekeknek külön csomagokkal készülnek.

A hatalmas összefogásnak köszönhetően az adományok és az önkéntesek az ország számos pontjáról érkeznek, így például Szekszárdról, Paksról, Dunaföldvárról Esztergomból, Budapestről, Várpalotáról, Székesfehérvárról, Debrecenből, Vácról.

A csapatok tizenhat, jól megpakolt teherautóval indultak el pénteken az egyhetes körútra és mintegy tíz tonna adományt, valamint kétezer-háromszáz darab Mikulás csomagot juttatnak el a rászorulóknak.

  • A jéghideg Dunába ugranak Nagymaroson

    2019. január 1-jén, 11 órakor a nagymarosi strand területén évbúcsúztató és újév köszöntő csobbanást tartanak a Dunában. Az esemény a Nagymarosi Önkormányzat támogatásával, orvosi felügyelet mellett zajlik és az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

    Hídlap
  • Megszűnik a Takarék Letkésen

    December 14-től már csak a nagymarosi kirendeltségen vehetik igénybe a letkésiek a Centrál Takarék Szövetkezet szolgáltatásait. A letkési ugyanis megszűnik, az ügyeket a hozzá legközelebb eső településen intézhetik majd.

    Hídlap