Bernadett

Hídlap

Völner Pál: a gyermeket nevelő, magyar családokat kell támogatni!

A gyermekeket nevelő, magyar családokat kell támogatni, nem a bevándorlókat – mondta Völner Pál szerdai sajtótájékoztatóján, Esztergomban. A térség országgyűlési képviselője kiemelte: a kormány készen áll a további intézkedésekre és ehhez várja az emberek véleményét.

A kormány családvédelmi program keretében konzultációval fordult az állampolgárokhoz. Ezt az ellenzék folyamatosan támadja – mondta a képviselő és kifejtette: sajnos beigazolódott a legrosszabb sejtésünk, továbbra is ugyanolyan véleménnyel vannak a magyar gyermekes családokról, mint kormányzásuk alatt, amikor elvették a három évi GYES-t, csökkentették az adókedvezményeket, majd elvették őket, és gyakorlatilag elnehezítették az otthonteremtési támogatásoknak az igénybevételét is.

Az ellenzék a bevándorlást támogató Brüsszelre támaszkodik, és a migrációban látja a magyarországi problémák megoldását. A kormányzat szerint viszont a gyermekeket nevelő, magyar családokat kell támogatni, nem a bevándorlókat – hangsúlyozta.

Völner Pál emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kormány kiterjesztette a családi adózást, az adókedvezményeket, megteremtette az otthonteremtési támogatást, a gyerekek óvodai, bölcsődei, iskolai ellátásait bővítette. Emellett ingyenesen étkezhetnek és juthatnak tankönyvhöz a diákok.

Mindezt veszélyeztetné az ellenzék. Ezért kész vagyunk további intézkedésekre, és ehhez várjuk az emberek véleményét. Erről szól a családok védelméről indított nemzeti konzultáció is, amelyre december 20-ig várjuk a válaszokat – mondta Völner Pál.

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap