Emma

Hídlap

Völner Pál: a gyermeket nevelő, magyar családokat kell támogatni!

A gyermekeket nevelő, magyar családokat kell támogatni, nem a bevándorlókat – mondta Völner Pál szerdai sajtótájékoztatóján, Esztergomban. A térség országgyűlési képviselője kiemelte: a kormány készen áll a további intézkedésekre és ehhez várja az emberek véleményét.

A kormány családvédelmi program keretében konzultációval fordult az állampolgárokhoz. Ezt az ellenzék folyamatosan támadja – mondta a képviselő és kifejtette: sajnos beigazolódott a legrosszabb sejtésünk, továbbra is ugyanolyan véleménnyel vannak a magyar gyermekes családokról, mint kormányzásuk alatt, amikor elvették a három évi GYES-t, csökkentették az adókedvezményeket, majd elvették őket, és gyakorlatilag elnehezítették az otthonteremtési támogatásoknak az igénybevételét is.

Az ellenzék a bevándorlást támogató Brüsszelre támaszkodik, és a migrációban látja a magyarországi problémák megoldását. A kormányzat szerint viszont a gyermekeket nevelő, magyar családokat kell támogatni, nem a bevándorlókat – hangsúlyozta.

Völner Pál emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kormány kiterjesztette a családi adózást, az adókedvezményeket, megteremtette az otthonteremtési támogatást, a gyerekek óvodai, bölcsődei, iskolai ellátásait bővítette. Emellett ingyenesen étkezhetnek és juthatnak tankönyvhöz a diákok.

Mindezt veszélyeztetné az ellenzék. Ezért kész vagyunk további intézkedésekre, és ehhez várjuk az emberek véleményét. Erről szól a családok védelméről indított nemzeti konzultáció is, amelyre december 20-ig várjuk a válaszokat – mondta Völner Pál.

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements