Sára, Márió

Hídlap

Megújult a községháza Dömösön

Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

A rendezvényen Herman Jenőné polgármester elmondta, hogy a felújítás során több irodát áthelyeztek, a nagyterem is új arculattal fogadja a látogatókat, ahol dömösi kötődésű festmények kaptak helyet. Mindemellett a hivatal irattárral is bővülhetett.

Az épület korábban panzióként működött, 1976, óta funkcionál polgármesteri hivatalként, de azóta csak kisebb felújításokat végeztek benne.

A községháza épületének felújítása mintegy nyolcvan millió forintos projekt keretében valósult meg. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően a kivitelező cég munkatársai szigetelték a külső homlokzatot és a födémszerkezetet is, azbesztmentesítéssel egybekötve pedig kicserélték a tetőhéjazatot is. Továbbá akadálymentesítették az épületet, mozgássérültek számára alakítottak ki illemhelyiséget, kicserélték a külső nyílászárókat és napelemeket helyeztek el a tetőn.

Az önkormányzat mintegy húsz millió forintnyi önrésszel járult hozzá a felújításhoz, amelyből a belső terület megújulását is finanszírozták. A renoválás során többek között kicserélték az elektromos hálózatot, a belső nyílászárókat és aljzatokat, korszerű világítással látták el a helyiségeket, amelyekben új irodabútorokat is elhelyeztek. Az informatikai fejlesztések mellett pedig új munkahelyeket is sikerült teremteni.

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap