Sára, Márió

Hídlap

Felújították a szobi rendőrkapitányság épületét

Átadták a szobi rendőrkapitányág felújított épületét csütörtökön. Az épület korszerűsítése 42 millió forintból valósult meg. A munkálatokban a Márianosztrai Fegyház és Börtön rabjai is részt vettek.

A rendezvényen Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a biztonság évről évre egyre fontosabb érték, és nem csak Magyarországon, hanem egész Európában. Ezért fontos számunkra, hogy minden magyar állampolgár biztonságban érezze magát. Ehhez nélkülözhetetlen és elengedhetetlen, hogy a rendőrök is minél jobb körülmények között és minél nagyobb társadalmi és anyagi megbecsülés mellett végezhessék feladatukat.

A képviselő azt mondta: az, hogy Magyarország biztonságos ország, nem a szerencse eredménye, hanem ezért nagyon sokat kellett tenni. A kimutatások alapján Magyarország a világ tizenötödik legbiztonságosabb országa.

Kifejtette: ez annak is köszönhető, hogy a rendőrség nagyon precízen, szakszerűen végzi a munkáját, a kormány pedig igyekszik minden segítséget megadni ehhez. Ennek fontos része a béremelkedés is, hiszen 2019-ig egy ötéves béremelési program valósul meg, amely összességében átlagosan ötven százalékos béremelést jelent, és jövő év január elsejével illetményemelést is hoz magával.

Rétvári Bence hozzátette: mindemellett fontos volt a szigorú Büntető Törvénykönyv elfogadása, amelyet 2010 után fogadtak el, és ez lett Európa egyik legszigorúbb, legkövetkezetesebb Büntető Törvénykönyve. Ugyanígy fontos volt a rendőrség létszámának növelése, sok ezer rendőrrel több teljesít most szolgálatot, mint 2010-ben.

A képviselő úgy fogalmazott: ezekre az intézkedésekre is szükség volt ahhoz, hogy létrejöjjön a magyar embereknek az a biztonságérzete, amely Európában is és sok gazdagabb ország lakói számára is irigylésre méltó.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy Szobon nem ez az egyetlen fejlesztés, ami megvalósult, hiszen nemrég adták át a Duna-parton a tanuszodát, emellett kül- és belterületi utak felújítására, építésére nyert támogatást a település. Hamarosan elkészül az új háziorvosi rendelő, amelyet hatvan millió forintból újítanak fel, emellett már átadták az ötven millió forintból korszerűsített művelődési házat. Emlékeztetett az egyházi fejlesztésekre, a bölcsőde kialakítására, a kerékpárút fejlesztésre, amely Ipolydamásd felé mintegy 360 millió forintból valósulhat meg.

Kovács István vezérőrnagy, az országos rendőr-főkapitány gazdasági helyettese az átadó ünnepségen azt mondta: az épület átadásával a közbiztonság növelése mellett a könnyen elérhető, gyors, kényelmes és kulturált ügyintézés lehetősége is megvalósult.

A vezérőrnagy úgy fogalmazott: az elmúlt években az országban is több új rendőrkapitányságot avattunk, és számos épületet újítottunk fel. Fontosnak tartjuk, hogy a középületek, ezen belül a rendvédelmi szervek állapota, állaga illeszkedjen a városképhez, és megfeleljen a városban élő polgároknak és természetesen az itt dolgozóknak is.

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap