Sára, Márió

Hídlap

Karácsonyi és újévi szentmisék a püspöki székhelyeken

Az alábbiakban a karácsonyi időszak ünnepi püspöki szentmiséinek helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye:

December 24-én éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros. Ugyanekkor az Esztergomi Bazilikában Cserháti Ferenc segédpüspök vezeti a liturgiát.

December 25-én, Karácsony napján fél 11-kor ünnepi szentmisét celebrál Erdő Péter bíboros az Esztergomi Bazilikában.

December 31-én, 17 órakor Erdő Péter bíboros szentmisében ad hálát az elmúlt év kegyelmeiért az Esztergomi Bazilikában.

Január 1-jén, vasárnap Szűz Mária istenanyaságának ünnepén Erdő Péter bíboros szentmisét mutat be 17 órakor az Esztergomi Bazilikában.

Váci Egyházmegye:

Beer Miklós váci megyéspüspök ünnepi szertartásrendje:

December 24-én, hétfőn 24.00 órakor éjféli szentmisét mutat be a főpásztor a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban (Vác, Schuszter Konstantin tér 11, 2600).

December 25-én, kedden 10.00 órakor karácsonyi ünnepi szentmisét celebrál a megyéspüspök a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban (Vác, Schuszter Konstantin tér 11, 2600).

Január 1-jén, kedden 10.00 órakor újévi szentmisét mutat be a megyéspüspök a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban (Vác, Schuszter Konstantin tér 11, 2600).

Varga Lajos váci segédpüspök ünnepi szertartásrendje:

December 31-én, hétfőn 18.00 órakor év végi hálaadó szentmisét mutat be Dr. Varga Lajos váci segédpüspök a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban (Vác, Schuszter Konstantin tér 11, 2600).

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap