Emánuel

Hídlap

Akusztikus koncerttel gyűjtöttek a menhelynek

A nemes cél érdekében újra összefogtak a zenebarátok: A Nem Pop Underground (NPU) jótékonysági akusztikus koncertet szervezett a Sportalsó szórakozóhelyen. Az este meglepően jól sikerült, ugyanis mintegy százan gyűltek össze a Pézsa Tibor Sportcsarnok alsó szintjén, ahol az esztergomi Bogáncs Állatmenhely részére szerveztek gyűjtést.

Borhi Dániel főszervezőtől megtudtuk, hogy minden évben igyekeznek az ünnepi időszakban olyan rendezvényt szervezni, amelyen a hazai punk szubkultúra képviselteti magát. Megjegyezte, hogy lehetőségeikhez mérten ingyenes vagy viszonylag olcsó koncerteket szeretnének szervezni, hogy minél többen átélhessék az akusztikus hangszerelés nyújtotta élményt.

A főszervező azt is kijelentette, hogy esztergomi lakosként tisztában van a menhely helyzetével és azzal is, hogy az állatok gondozása rengeteg összeget emészt fel. Ezért idén úgy gondolta, hogy több vidéki városban bevált koncerthez hasonlóan Esztergomban is érdemes lenne egy hasonló nemes célt megvalósítani.

Az estére Budapestről és Győrből is érkeztek zenészek, valamint több fellépő kimondottan a jótékonykodás lehetőségén felbuzdulva látogatott Esztergomba. A különböző performanszok összesen 100 ezer forintot kalapoztak össze a koncert alatt, ám a jótékonykodást ennyivel nem fejezik be. A szórakozóhely legközelebb egy környékbeli zenész javára gyűjt, aki egy tűzvészben elveszítette az otthonát.

  • 24 órás sebességellenőrzésre készülnek a rendőrök

    A magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-ától országos, 24 órán át tartó sebességellenőrzést végez. A hatóságok tavalyi akciója sikeresnek mondható: 2018-ban 1071 helyszínen 464367 darab járművet ellenőriztek és 4268 sebességtúllépést regisztráltak.

    Hídlap
Advertisements