Sára, Márió

Hídlap

Óriási döntő után a Futballtanszék az idei bajnok

A Pézsa Tibor Sportcsarnok minden évben a két ünnep között rendezi meg az intézmény egykori legendás vezetőjéről elnevezett Rozi Kupát, felnőtt kispályás focicsapatok részére. Idén a felhívásra kilenc csapat nevezett be.

A nevezőket egy négyes és egy ötös csoportba sorsoltak a szervezők. Az első 2-2 csapat jutott be a keresztbejátszásba.
Az ,,A” csoportot magabiztosan nyerte az FC Firka, mely csapatot főleg futsalosok alkotnak. Másodikként az MSO párkányi fiatalok jutottak tovább.
A ,,B” csoportban elég kusza volt a helyzet, bár a Futballtanszék magabiztos játékkal és teljesítménnyel elsőként jutott tovább, második lett az ügyes fiatalokból álló PUFC csapata.

A keresztbejátszás első mérkőzésén az FC Firka esélyeshez méltóan simán verte a PUFC csapatát és jutott be a döntőbe.
A másik meccsen is az esélyesebb nyert, bár a párkányi fiatalok megnehezítették a Futballtanszék dolgát. Így létrejött az álomdöntő, amit mindenki várt az FC Firka és a Futballtanszék között. Egyébként a tavalyi kupán is ez a párosítás volt a döntőben, akkor az FC FIRKA nyert büntetőpárbajban.

A 3. helyért a PUFC simán verte az elfáradó, de nagyon sportszerű és ügyes párkányi fiatalokat.

A döntő régen látott színvonalat és izgalmakat hozott. A Firka hamar ellépett 2-0-ra, de a Tanszék nem hagyta magát és egyenlített. Ezután felváltva vezettek a csapatok. A vége előtt pár másodperccel még a Tanszék vezetett 5-4-re, de szinte az utolsó pillanatban egyenlített az FC Firka.

Úgy mint tavaly, következtek a büntetők. Ebben most a Futballtanszék volt a jobb, így a sok második helyük után idén megnyerték a kupát. Az FC Firka így pár napon belül a második döntőjét bukta el (a Markó Kupán is másodikok lettek).

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező bemutatta néhai Rozgonyi Miklós életútját, munkásságát. Kiemelte, hogy még mindig csak 72 éves lenne az egykori sportvezető, akit brutálisan fiatalon ragadott el a gyilkos kor, 16 évvel ezelőtt. A főszervező felelevenített több legendás rendezvényt a csarnok életéből, ami Rozi nevéhez fűződik. Hozzátette, hogy nagyon sokat kell dolgozni a mai munkatársaknak ahhoz, hogy méltó utódai legyenek az egykori vezetőnek.

A díjakat Somogyi Mihály, Rozgonyi Miklós egykori munkatársa adta át.

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap