Beáta, Izolda

Hídlap

Csaló kéményseprők házalnak Leányváron

Kéményseprőnek kiadva próbálnak meg pénzt kicsalni ismeretlenek Leányváron – erre Hanzelik Gábor polgármester hívta fel a lakosság figyelmét. A csalók 10-15 ezer forint kéményseprési díjat kérnek egy-egy ellenőrzésért. Senki ne dőljön be nekik!

Tisztelt leányváriak!

Több jelzés is érkezett hozzám, hogy kéményseprők járják a falut és 10-15 ezer forint kéményseprési díjat kérnek akár úgy is, hogy az adott ingatlant nemrég ellenőrizte kéményseprő.

Valószínű, hogy csalásról van szó!

Magánszemélyeknek már megszűnt a kötelező kéményseprés. Ha valaki mégis kéri, akkor a Katasztrófavédelem évente egyszer ezt díjmentesen biztosítja.
Cégek esetében pedig a vállalkozás szabadon szerződhet szolgáltatóval, aki akkor jön ellenőrizni amilyen időpontban megállapodnak.

Ilyen meglepetésszerű, “becsöngetős” kéményseprés már nincs.

Legyenek körültekintőek, ha kéményseprő csenget be Önökhöz!

Hanzelik Gábor
polgármester

A fotó illusztráció!

  • Felavatták a Királyréti Kirándulóközpontot Szokolyán

    Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot csütörtökön, Szokolyán. A többfunkciós épület nem csak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatót is kínál a Börzsönybe látogatóknak. A beruházásnak köszönhetően egyre többen választhatják úti célul a hegységet.

    Hídlap
  • Növelné a kormány az erdőterületek nagyságát

    A tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához, emellett 2019-ben több mint 6000 hektárral növelik az erdőterületek számát – jelentette be Nagy István miniszter csütörtökön Kismaroson, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

    Hídlap
Advertisements