Sára, Márió

Hídlap

Csaló kéményseprők házalnak Leányváron

Kéményseprőnek kiadva próbálnak meg pénzt kicsalni ismeretlenek Leányváron – erre Hanzelik Gábor polgármester hívta fel a lakosság figyelmét. A csalók 10-15 ezer forint kéményseprési díjat kérnek egy-egy ellenőrzésért. Senki ne dőljön be nekik!

Tisztelt leányváriak!

Több jelzés is érkezett hozzám, hogy kéményseprők járják a falut és 10-15 ezer forint kéményseprési díjat kérnek akár úgy is, hogy az adott ingatlant nemrég ellenőrizte kéményseprő.

Valószínű, hogy csalásról van szó!

Magánszemélyeknek már megszűnt a kötelező kéményseprés. Ha valaki mégis kéri, akkor a Katasztrófavédelem évente egyszer ezt díjmentesen biztosítja.
Cégek esetében pedig a vállalkozás szabadon szerződhet szolgáltatóval, aki akkor jön ellenőrizni amilyen időpontban megállapodnak.

Ilyen meglepetésszerű, “becsöngetős” kéményseprés már nincs.

Legyenek körültekintőek, ha kéményseprő csenget be Önökhöz!

Hanzelik Gábor
polgármester

A fotó illusztráció!

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap