László

Hídlap

Csaló kéményseprők házalnak Leányváron

Kéményseprőnek kiadva próbálnak meg pénzt kicsalni ismeretlenek Leányváron – erre Hanzelik Gábor polgármester hívta fel a lakosság figyelmét. A csalók 10-15 ezer forint kéményseprési díjat kérnek egy-egy ellenőrzésért. Senki ne dőljön be nekik!

Tisztelt leányváriak!

Több jelzés is érkezett hozzám, hogy kéményseprők járják a falut és 10-15 ezer forint kéményseprési díjat kérnek akár úgy is, hogy az adott ingatlant nemrég ellenőrizte kéményseprő.

Valószínű, hogy csalásról van szó!

Magánszemélyeknek már megszűnt a kötelező kéményseprés. Ha valaki mégis kéri, akkor a Katasztrófavédelem évente egyszer ezt díjmentesen biztosítja.
Cégek esetében pedig a vállalkozás szabadon szerződhet szolgáltatóval, aki akkor jön ellenőrizni amilyen időpontban megállapodnak.

Ilyen meglepetésszerű, “becsöngetős” kéményseprés már nincs.

Legyenek körültekintőek, ha kéményseprő csenget be Önökhöz!

Hanzelik Gábor
polgármester

A fotó illusztráció!

  • Párkányban is irtják a szúnyogokat

    Június 25-ről 26-ra virradóan közterületeken, lakóterületeken és játszótereken, majd három nappal később, június 29-én hajnalban Párkányban a Duna-parton, a “Csónakkikötő – Öböl” elnevezésű szakaszán gyérítik a szúnyogokat. A lakosok a beavatkozástól a vérszívók számának drasztikus csökkenését várja.

    Hídlap
Advertisements