Emma

Hídlap

Csolnok tarolt a Téli Műfüves Bajnokságon

A Csolnok-Tardos mérkőzéssel kezdődött el a Téli Műfüves Bajnokság idei évada. A pontvadászatra nevezett csapatok ezúttal két divízióban szerepelnek: a megyei elsőosztályú alakulatok (köztük a B csoportban szereplő Sárisáp és a Nyergesújfalu) a Téli Műfüves Megyei I ligába nyert besorolást.

Az összevont megye II-III-as bajnokságában a Pilismarót, valamint a Csolnok szerepel. Utóbbira ráadásul igen nemes feladat is hárult, hiszen a Tardos elleni találkozójával hivatalosan is megnyitotta az idei szezont.

Már a bemelegítés alatt látszott, hogy a Csolnok nem fogja félvállról venni a mérkőzést. Precízen végzett gyakorlatok, majd a kezdő sípszó után veszélyes offenzívák jelezték, hogy nem várat sokáig magára az első találat. Bár az első komoly helyzet a Tardos előtt adódott – rögzített pontrúgást végezhettek el – a vezetést a 15. percben Farkas Antal révén a Csolnok szerezte meg.

Egy perccel később Barlangi Balázs, a fiatal csatár tovább növelte az előnyt, majd az 53. perctől már három góllal vezetett a Csolnok. Bár a tardosi Kovács Henrik a 62. percben szépített, mégis a sváb község csapata örülhetett a végén, hiszen a hajrában Zsolnay Zsolt Pál (69. perc) és Gál Csaba (76. perc) is betalált.

Végeredmény: Csolnok 5-1 Tardos

A bajnokság következő fordulójának is a Monostori Tivadar Utánpótlásközpont adhat otthont. Január 27-én, 13 órakor a Csolnok-Pilismarót, míg 15 órakor Sárisáp – Nyergesújfalu találkozót rendezik meg,

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements