Frigyes

Hídlap

Ingyenes Kerekítő foglalkozással várják a gyerekeket Bajnán

Bajna Község Önkormányzatának jóvoltából ingyenes Kerekítő Mondókás Móka és Kerekítő Ovimóka foglalkozásokon vehetnek részt a bajnai gyermekek. Kéthetente a kisbabás családok és a bajnai óvodások egy-egy csoportja játszhat a helyi könyvtárban.

Renner Andrea, a foglalkozás vezetője a Hídlapnak elmondta, hogy a 0-3 éves korosztály a Kerekítő Mondókás Mókán élő hangszerjátékkal, bábjelenettel, magyar népi mondókákkal, ölbéli játékokkal, ernyős-labdás játékkal játszva fejlődik. Az óvodások a Kerekítő Ovimókán életkori sajátosságaiknak megfelelő mondóka és dalanyaggal, hangszermustrával és hangszer simogatóval, nagymozgásos játékokkal, néptánc alaplépésekkel, Kerekítő Manó bábjelenetével színesített
foglalkozáson vehetnek részt.

A könyvtári kerekítő program a bajnai önkormányzatnak köszönhetően ingyenes a gyerekek számára.

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements