Emma

Hídlap

Ingyenes Kerekítő foglalkozással várják a gyerekeket Bajnán

Bajna Község Önkormányzatának jóvoltából ingyenes Kerekítő Mondókás Móka és Kerekítő Ovimóka foglalkozásokon vehetnek részt a bajnai gyermekek. Kéthetente a kisbabás családok és a bajnai óvodások egy-egy csoportja játszhat a helyi könyvtárban.

Renner Andrea, a foglalkozás vezetője a Hídlapnak elmondta, hogy a 0-3 éves korosztály a Kerekítő Mondókás Mókán élő hangszerjátékkal, bábjelenettel, magyar népi mondókákkal, ölbéli játékokkal, ernyős-labdás játékkal játszva fejlődik. Az óvodások a Kerekítő Ovimókán életkori sajátosságaiknak megfelelő mondóka és dalanyaggal, hangszermustrával és hangszer simogatóval, nagymozgásos játékokkal, néptánc alaplépésekkel, Kerekítő Manó bábjelenetével színesített
foglalkozáson vehetnek részt.

A könyvtári kerekítő program a bajnai önkormányzatnak köszönhetően ingyenes a gyerekek számára.

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements