Bernadett

Hídlap

Dobogós álmokat dédelgetnek az esztergomi férfi kézilabdázók

Az Esztergomi Vitézek RAFC férfi kézilabda csapata féltávnál a negyedik helyen szerepel a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban. Az őszi mérkőzésekről, az edzések látogatottságáról és a tavaszi fordulókról Osvald Zsanett szakosztályvezetőt kérdeztük.

Némi meglepetésre mindössze három pontot gyűjtött ősszel a csapat. Mi történt?

Osvald Zsanett: Az idei szezon rendkívül nehezen indult. A csapat korábbi edzője solymári vezetőedzői pozíciójával párhuzamosan már nem tudta vállalni az Esztergom irányítását is, ezért tréner nélkül vágtunk neki az évadnak. Mindez azonban rányomta a bélyegét a hangulatra: a felkészülést még nagyobb létszámmal kezdtük el, ugyanakkor egyre kevesebben jártak edzésre. Volt olyan mérkőzés, amikor csak 5+1-es felállásban tudtunk kiállni ezért a serdülőcsapatból kellett beépítenünk játékosokat.

Újabban viszont egyre többen vesznek részt az edzéseken.

Osvald Zsanett: Az esztergomi csapat jórészt azokból a játékosokból áll, akik a korábbi, harmadosztályban is szereplő Dorogban játszottak. A szomszéd városban azonban évek óta nincs férfi szakosztály. Az elmúlt hetekben sikerült több korábbi játékost is visszacsábítanunk, így igaz, hogy még mindig edző nélkül készülünk, de már 12-15 fő vesz részt rendszeresen az edzéseken.

Mire számítanak tavasszal?

Osvald Zsanett: Az alapozás során megpróbáljuk a fiatalokat beépíteni a csapatba, hogy véletlenül se legyen gond a létszámmal. Március elején folytatódik a bajnokság, a Dobó Katalin Gimnázium tornatermének felújítása miatt végig a Pézsa Tibor Sportcsarnokban játszunk majd.

Mi a csapat célja a hátralévő fordulókban?

Osvald Zsanett: Nyolc mérkőzés vár még ránk, a célunk minimum a negyedik hely, de szeretnénk felállni a dobogó legalsó fokára. Ugyanakkor reménykedünk, hogy további játékosokat is vissza tudunk csábítani.

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap