Bertalan

Hídlap

Dobogós álmokat dédelgetnek az esztergomi férfi kézilabdázók

Az Esztergomi Vitézek RAFC férfi kézilabda csapata féltávnál a negyedik helyen szerepel a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban. Az őszi mérkőzésekről, az edzések látogatottságáról és a tavaszi fordulókról Osvald Zsanett szakosztályvezetőt kérdeztük.

Némi meglepetésre mindössze három pontot gyűjtött ősszel a csapat. Mi történt?

Osvald Zsanett: Az idei szezon rendkívül nehezen indult. A csapat korábbi edzője solymári vezetőedzői pozíciójával párhuzamosan már nem tudta vállalni az Esztergom irányítását is, ezért tréner nélkül vágtunk neki az évadnak. Mindez azonban rányomta a bélyegét a hangulatra: a felkészülést még nagyobb létszámmal kezdtük el, ugyanakkor egyre kevesebben jártak edzésre. Volt olyan mérkőzés, amikor csak 5+1-es felállásban tudtunk kiállni ezért a serdülőcsapatból kellett beépítenünk játékosokat.

Újabban viszont egyre többen vesznek részt az edzéseken.

Osvald Zsanett: Az esztergomi csapat jórészt azokból a játékosokból áll, akik a korábbi, harmadosztályban is szereplő Dorogban játszottak. A szomszéd városban azonban évek óta nincs férfi szakosztály. Az elmúlt hetekben sikerült több korábbi játékost is visszacsábítanunk, így igaz, hogy még mindig edző nélkül készülünk, de már 12-15 fő vesz részt rendszeresen az edzéseken.

Mire számítanak tavasszal?

Osvald Zsanett: Az alapozás során megpróbáljuk a fiatalokat beépíteni a csapatba, hogy véletlenül se legyen gond a létszámmal. Március elején folytatódik a bajnokság, a Dobó Katalin Gimnázium tornatermének felújítása miatt végig a Pézsa Tibor Sportcsarnokban játszunk majd.

Mi a csapat célja a hátralévő fordulókban?

Osvald Zsanett: Nyolc mérkőzés vár még ránk, a célunk minimum a negyedik hely, de szeretnénk felállni a dobogó legalsó fokára. Ugyanakkor reménykedünk, hogy további játékosokat is vissza tudunk csábítani.

  • Törpeharcsafogó versenyt rendeznek Csolnokon

    Augusztus 25-én ingyenes törpeharcsafogó versenyt rendez a Csolnoki Sporthorgász Egyesület. A Csolnoki horgásztónál tartandó megmérettetésen egy horoggal felszerelt botokkal versenyezhetnek a horgászok, akik reggel 8 órától kezdve négy órájuk van arra, hogy minél szebb és nagyobb halakat fogjanak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements