Márk

Hídlap

Jó szolgálatot teljesíthetnek az új erő- és munkagépek

A napokban érkeztek meg Mogyorósbányára azok az erő- és munkagépek, amelyeket a Vidékfejlesztési Program (VP) pályázatának köszönhetően sikerült beszereznie az önkormányzatnak.Mint megtudtuk a „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” című felhívásra két éve nyújtották be a pályázatukat, amelyen mintegy 10 millió forintos támogatást nyertek.

A 13 millió forintos projekt biztosította egy többfunkciós traktor, valamint a hozzá kapcsolódó kiegészítő erőgépek beszerzését, amelyeket dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a helyszínen tekintett meg. Az új eszközökkel karban tarthatják a bel- és külterületi utakat, az út menti padkákat és árkokat, valamint a nagyobb zöldterületeket is. A pályázat azt is biztosította, hogy az önkormányzat gépkezelő munkatársat vett fel az új jármű és tartozékai kezelésére.

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements