Márk

Hídlap

Pro Urbe díjjal tüntették ki Mayer Lászlót

A Dorogi József Attila Művelődési Házban adták át a Pro Urbe díjat, amelyet idén Mayer László, a Dorogi Futball Club elnöke, a Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány ellenőrző bizottságának tagja vehetett át.

Dr. Tittmann János polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a város nagyon erős önazonossággal rendelkezik, amelyben jelentős szerepet játszanak a polgári önszerveződések, a megújult intézmények, alapítványok, könyvek és a kiadványok is. Utóbbiak közé tartozik a Dorogi sportpillanatok 1914 – 2014 című könyv is, amelynek egyik fejezetében a most kitüntetett Mayer László volt az egyik riportalany.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke becsülendő dolognak tartja, hogy a város támogatja az értékteremtő munkát végző személyeket. Örömmel töltötte el, hogy a felnőtt csapatnak sikerült visszajutnia a másodosztályba, egyúttal azt kívánta, hogy tovább erősödjön Dorogon a sportélet.

Mayer László rendkívül fontos szerepet játszott abban, hogy a Dorogi FC-t újra a legjobb hazai csapatok között jegyzik. A díjátadón is elmondta, hogy a bánya megszűnésével nehéz helyzetben volt a klub, előfordult olyan is, hogy csak hat felnőtt játékos volt a keretben. Köszönetét fejezték ki mindazoknak, akik munkájában segítették, valamint hogy Pro Urbe díjra jelölték.

A rendezvényen a Dorog Város Jó Tanulója-Jó Sportolója Díjat is átadták, amelyet Harmat Zsombor távollétében édesapja, Harmat József vett át.

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements