Márk

Hídlap

Megújult az óvoda és a sportcsarnok Pilismaróton

Energetikailag felújították a Nyírő Csaba Sportcsarnokot és a Mesevár Óvodát Pilismaróton. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően a település önkormányzata mintegy 140 millió forintot kapott a beruházás megvalósítására.

A fejlesztés célja a az energetikai korszerűsítés mellet a környezeti ártalmak csökkentése volt. A projekt során a
Nyírő Csaba Sportcsarnok fűtésrendszerét korszerűsítették, míg a Mesevár Óvoda energiafelhasználásának csökkentése érdekében a fűtésrendszer korszerűsítése mellett sor került az épület homlokzati hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére korszerű, háromrétegű üveggel ellátott nyílászárókra, azbesztmentesítésre és ennek keretében történő tetőhéjalás cserére, továbbá 76 napelemből álló háztartási méretű kiserőműrendszer telepítésére. A projektarányos akadálymentesítés is megvalósult.

Az óvoda esetében a fejlesztés eredményeként az épület fűtése során létrejövő hőveszteség csökkenése várható, ezáltal komfortos hőmérséklet érhető el az épületben, valamint a megújuló energiaforrások és az új takarékos fűtési rendszer révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak.

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements