Bertalan

Hídlap

Megújult az óvoda és a sportcsarnok Pilismaróton

Energetikailag felújították a Nyírő Csaba Sportcsarnokot és a Mesevár Óvodát Pilismaróton. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően a település önkormányzata mintegy 140 millió forintot kapott a beruházás megvalósítására.

A fejlesztés célja a az energetikai korszerűsítés mellet a környezeti ártalmak csökkentése volt. A projekt során a
Nyírő Csaba Sportcsarnok fűtésrendszerét korszerűsítették, míg a Mesevár Óvoda energiafelhasználásának csökkentése érdekében a fűtésrendszer korszerűsítése mellett sor került az épület homlokzati hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére korszerű, háromrétegű üveggel ellátott nyílászárókra, azbesztmentesítésre és ennek keretében történő tetőhéjalás cserére, továbbá 76 napelemből álló háztartási méretű kiserőműrendszer telepítésére. A projektarányos akadálymentesítés is megvalósult.

Az óvoda esetében a fejlesztés eredményeként az épület fűtése során létrejövő hőveszteség csökkenése várható, ezáltal komfortos hőmérséklet érhető el az épületben, valamint a megújuló energiaforrások és az új takarékos fűtési rendszer révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak.

 

 

  • Törpeharcsafogó versenyt rendeznek Csolnokon

    Augusztus 25-én ingyenes törpeharcsafogó versenyt rendez a Csolnoki Sporthorgász Egyesület. A Csolnoki horgásztónál tartandó megmérettetésen egy horoggal felszerelt botokkal versenyezhetnek a horgászok, akik reggel 8 órától kezdve négy órájuk van arra, hogy minél szebb és nagyobb halakat fogjanak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements