Frigyes

Hídlap

Lakossági fórumot hívhatnak össze a Tokodaltáróra tervezett munkásszálló miatt

Tiltakoznak a lakosok a volt szénosztályozó épületébe tervezett munkásszálló ellen, amelynek híréről az önkormányzat a közösségi oldalán tájékoztatta a községben élőket.

A község vezetése bejegyzésében leszögezi, hogy az ingatlan nem önkormányzati tulajdonban volt, hanem a DBK-Brikettgyár Kft. szabadon értesítette. Mivel az önkormányzat rendelkezett elővásárlási joggal ezért a két fél közötti szerződésbe nem volt beleszólása. Az adás-vétel megtörténte után napvilágot láttak olyan információk, miszerint az új tulajdonos munkásszállót létesítene az irodaépületben.

A lakosok a tervezett beruházással kapcsolatban a közösségi oldalakon fejezték ki nemtetszésüket. Egyesek alá is támasztották félelmeiket, miszerint az eddig békés, csendes település élete jelentősen megváltozhat, ha az ország távolabbi pontjairól, illetve külföldről érkeznek hozzájuk munkavállalók.

A civilek a polgármesteri hivatalnak címzett nyílt levéllel falufórum összehívását kérik a munkásszállóval kapcsolatban.

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements