Bernadett

Hídlap

Lakossági fórumot hívhatnak össze a Tokodaltáróra tervezett munkásszálló miatt

Tiltakoznak a lakosok a volt szénosztályozó épületébe tervezett munkásszálló ellen, amelynek híréről az önkormányzat a közösségi oldalán tájékoztatta a községben élőket.

A község vezetése bejegyzésében leszögezi, hogy az ingatlan nem önkormányzati tulajdonban volt, hanem a DBK-Brikettgyár Kft. szabadon értesítette. Mivel az önkormányzat rendelkezett elővásárlási joggal ezért a két fél közötti szerződésbe nem volt beleszólása. Az adás-vétel megtörténte után napvilágot láttak olyan információk, miszerint az új tulajdonos munkásszállót létesítene az irodaépületben.

A lakosok a tervezett beruházással kapcsolatban a közösségi oldalakon fejezték ki nemtetszésüket. Egyesek alá is támasztották félelmeiket, miszerint az eddig békés, csendes település élete jelentősen megváltozhat, ha az ország távolabbi pontjairól, illetve külföldről érkeznek hozzájuk munkavállalók.

A civilek a polgármesteri hivatalnak címzett nyílt levéllel falufórum összehívását kérik a munkásszállóval kapcsolatban.

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap