Emma

Hídlap

Lakossági fórumot hívhatnak össze a Tokodaltáróra tervezett munkásszálló miatt

Tiltakoznak a lakosok a volt szénosztályozó épületébe tervezett munkásszálló ellen, amelynek híréről az önkormányzat a közösségi oldalán tájékoztatta a községben élőket.

A község vezetése bejegyzésében leszögezi, hogy az ingatlan nem önkormányzati tulajdonban volt, hanem a DBK-Brikettgyár Kft. szabadon értesítette. Mivel az önkormányzat rendelkezett elővásárlási joggal ezért a két fél közötti szerződésbe nem volt beleszólása. Az adás-vétel megtörténte után napvilágot láttak olyan információk, miszerint az új tulajdonos munkásszállót létesítene az irodaépületben.

A lakosok a tervezett beruházással kapcsolatban a közösségi oldalakon fejezték ki nemtetszésüket. Egyesek alá is támasztották félelmeiket, miszerint az eddig békés, csendes település élete jelentősen megváltozhat, ha az ország távolabbi pontjairól, illetve külföldről érkeznek hozzájuk munkavállalók.

A civilek a polgármesteri hivatalnak címzett nyílt levéllel falufórum összehívását kérik a munkásszállóval kapcsolatban.

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements