Emma

Hídlap

Mit szólna, ha a Dunakanyarban lenne a Red Bull Air Race? – Szavazás indult!

Budapest helyett alternatívaként felmerült a Dunakanyar, mint lehetséges helyszín a júliusra tervezett műrepülő versenyre. A lakosság most a közösségi oldalon is szavazhat a kérdésben, mutatjuk, hol!

Mint ismert, a főváros nem ad engedélyt a júliusra Budapestre tervezett Red Bull Air Race-re. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembe vételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben – arról tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre.

A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Dunakanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője szavazást kezdeményezett közösségi oldalán. A lakosságtól azt kérdezi, támogatnák-e, hogy idén Budapest helyett a Dunakanyarban legyen a Red Bull Air Race?

Szavazni ITT tudnak a hétvégéig.

Fotó: Fotó: MTI/Lakatos Péter

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements