Bernadett

Hídlap

Tíz éremmel tértek haza Horvátországból az esztergomi kick-boxosok

Jól kezdődött az első féléves versenyszezon az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői számára, hiszen a horvátországi Karlovacban megrendezett Európa Kupáról 5 arany-, 4 ezüst és 1 bronzéremmel tértek haza. Következő hétvégén újabb külföldi kaland vár a sportolókra, hiszen a Slovak Openen képviselik városunkat.

A hagyományos februári torna az egész kontinensen hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen 31 nemzet 1890 sportolót delegált az Európa Kupára. Karlovacban – avagy régies magyar nevén -, Károlyvárosban Vígváry Viktornak zárta legsikeresebben az adriai kiruccanást. A -94 kilogrammban induló kick-boxos kick-light stílus felnőtt mezőnyében bronzérmet, míg a juniorok között aranyérmet szerzett. A light-contact szabályrendszerben is elindult, ahol dupla sikert ünnepelhetett: a junior és a felnőtt kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Kajtár Bence light-contact szabályrendszerben -74 kilogrammos súlycsoportban szerepelt: juniorok között aranyérmes, míg a felnőttek között második helyen végzett. Tóth Dénes is eredményesen zárta a küzdelmeket, hiszen light contact-ban a cadet 2. kezdők között nem talált legyőzőre, míg kick-lightban második helyen végzett.

Magyar Szabolcs két ezüstéremmel zárt: a sportoló a -69 kg-os súlycsoportban, a kick-light szabályrendszerben juniorok és a felnőttek között is egyaránt második lett.

Olasz Attia edző nem csak azokra a tanítványaira lehet büszke, akik dobogón végeztek, hanem Jánosi Mátéra, Palkovics Gáborra és Baráth Albert Károlyra is, akik szintén hatalmasat küzdöttek Karlovacban.

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap