László

Hídlap

Tíz éremmel tértek haza Horvátországból az esztergomi kick-boxosok

Jól kezdődött az első féléves versenyszezon az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői számára, hiszen a horvátországi Karlovacban megrendezett Európa Kupáról 5 arany-, 4 ezüst és 1 bronzéremmel tértek haza. Következő hétvégén újabb külföldi kaland vár a sportolókra, hiszen a Slovak Openen képviselik városunkat.

A hagyományos februári torna az egész kontinensen hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen 31 nemzet 1890 sportolót delegált az Európa Kupára. Karlovacban – avagy régies magyar nevén -, Károlyvárosban Vígváry Viktornak zárta legsikeresebben az adriai kiruccanást. A -94 kilogrammban induló kick-boxos kick-light stílus felnőtt mezőnyében bronzérmet, míg a juniorok között aranyérmet szerzett. A light-contact szabályrendszerben is elindult, ahol dupla sikert ünnepelhetett: a junior és a felnőtt kategóriában is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Kajtár Bence light-contact szabályrendszerben -74 kilogrammos súlycsoportban szerepelt: juniorok között aranyérmes, míg a felnőttek között második helyen végzett. Tóth Dénes is eredményesen zárta a küzdelmeket, hiszen light contact-ban a cadet 2. kezdők között nem talált legyőzőre, míg kick-lightban második helyen végzett.

Magyar Szabolcs két ezüstéremmel zárt: a sportoló a -69 kg-os súlycsoportban, a kick-light szabályrendszerben juniorok és a felnőttek között is egyaránt második lett.

Olasz Attia edző nem csak azokra a tanítványaira lehet büszke, akik dobogón végeztek, hanem Jánosi Mátéra, Palkovics Gáborra és Baráth Albert Károlyra is, akik szintén hatalmasat küzdöttek Karlovacban.

  • Párkányban is irtják a szúnyogokat

    Június 25-ről 26-ra virradóan közterületeken, lakóterületeken és játszótereken, majd három nappal később, június 29-én hajnalban Párkányban a Duna-parton, a “Csónakkikötő – Öböl” elnevezésű szakaszán gyérítik a szúnyogokat. A lakosok a beavatkozástól a vérszívók számának drasztikus csökkenését várja.

    Hídlap
  • 30 millió forintból újult meg a bazilikához vezető lépcső

    Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye engedélyével, önkormányzati finanszírozásban újult meg a bazilika rámpájához vezető északi lépcsősor – írja az esztergom.hu. A Szent Adalbert Központ bejárata melletti építményt 30 millió forintos projekt keretében renoválták.

    Hídlap
Advertisements