Emma

Hídlap

Keressük a térség legnagyobb kátyúját

Néhány centiméteres úthiba szinte minden településen előfordul, ugyanakkor vannak autókeréknyi átmérőjű gödrök is, amelybe belehajtva komoly károk keletkezhetnek a személygépkocsikban. Az igazi meglepetés csapadékos időben várja a közlekedőket, akik mit sem sejtve ártalmatlan pocsolyáknak is nézhetik a krátereket.

Az Esztergomi járás egyik legrosszabb útszakasza az Epöl-Máriahalom közötti, szebb napokat is látott 1122-es jelzésű út, amelyen több kátyúval találkozunk, mint aszfalttal. Ugyanakkor ismerünk olyan utcákat is, mint a dorogi Köztársaság út, ahol a foltozások miatt aszürke szín szinte minden árnyalatát megpillanthatjuk. Ugyanakkor a régi kesztölci bekötőút is felkerülhet a listára, amelyet talán az M100-as építésekor újíthatnak csak fel. Az egyik autóvezetőknek szánt, közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazásában valaki ma reggel ismét felhívta a figyelmet a Bajna és Nyergesújfalu között húzódó, 1125-ös úton található “kellemes meglepetésekre” is.

Most olvasóinkra hárul az a feladat, hogy feltérképezzük területünket és megtaláljuk a legméretesebb példányt. Az info@hidlap.hu-ra település- és utcanévvel ellátva várjuk a felvételeket, valamint szívesen fogadunk hozzájuk köthető kedves, illetve kevésbé kellemes történeteket is.

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements