Bernadett

Hídlap

Keressük a térség legnagyobb kátyúját

Néhány centiméteres úthiba szinte minden településen előfordul, ugyanakkor vannak autókeréknyi átmérőjű gödrök is, amelybe belehajtva komoly károk keletkezhetnek a személygépkocsikban. Az igazi meglepetés csapadékos időben várja a közlekedőket, akik mit sem sejtve ártalmatlan pocsolyáknak is nézhetik a krátereket.

Az Esztergomi járás egyik legrosszabb útszakasza az Epöl-Máriahalom közötti, szebb napokat is látott 1122-es jelzésű út, amelyen több kátyúval találkozunk, mint aszfalttal. Ugyanakkor ismerünk olyan utcákat is, mint a dorogi Köztársaság út, ahol a foltozások miatt aszürke szín szinte minden árnyalatát megpillanthatjuk. Ugyanakkor a régi kesztölci bekötőút is felkerülhet a listára, amelyet talán az M100-as építésekor újíthatnak csak fel. Az egyik autóvezetőknek szánt, közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazásában valaki ma reggel ismét felhívta a figyelmet a Bajna és Nyergesújfalu között húzódó, 1125-ös úton található “kellemes meglepetésekre” is.

Most olvasóinkra hárul az a feladat, hogy feltérképezzük területünket és megtaláljuk a legméretesebb példányt. Az info@hidlap.hu-ra település- és utcanévvel ellátva várjuk a felvételeket, valamint szívesen fogadunk hozzájuk köthető kedves, illetve kevésbé kellemes történeteket is.

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap