Emma

Hídlap

Ketten sérültek meg a táti úti balesetben

Kedden délután néhány perccel 15 óra előtt személyi sérüléssel járó közúti baleset történt a 11-es főút Esztergom és Tát közötti szakaszán. Információink szerint a Bottyán-tó közelében eddig ismeretlen okokból két személygépkocsi frontálisan ütközött. A csattanás hatalmas erejű lehetett, hiszen az egyik jármű az ütközés következtében felborult.

A balesethez az esztergomi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműket, majd a kiérkező rendőrök a műszaki mentés idejére teljes útzárat rendeltek el. A közlekedők a 10-es és a 117-es úton kerülhetnek.

Az Esztergom és Tát között húzódó 11-es, valamint 117-es út rendkívül balesetveszélyes útszakaszként tartják számon. Tavaly a Bottyán-tó és az elágazás közötti szakaszon fának csapódott egy Skoda Fabia típusú személygépkocsi, amelynek utasát sikerült kimenteni az égő járműből.

(Fotó: Lobog Csongor)

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements