Bernadett

Hídlap

Jövő nyártól Holdfénynél is fürödhetünk a párkányi termálfürdőben

1,7 millió eurós beruházásnak köszönhetően 2020 nyarától akár éjszaka is pancsolhatunk a párkányi Vadas termálfürdőben. A rendelkezésre álló információk szerint a napokban elkezdődik annak az egyedi megvilágítású medencének az építése, amelyben a későbbiekben akár Holdfénynél is megmártozhatnak a látogatók.

Mint megtudtuk, a fürdőzők kérésére és a piaci viszonyokat megvizsgálva döntöttek arról, hogy egy új, multifunkciós medencével bővítik a fürdőt. Egyúttal igyekeznek lépést tartani a korral és a meglévő infrastruktúra fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordítanak a látogatók igényeinek kiszolgálására.

Az új 1570 négyzetméter alapterületű kültéri élménymedence a fedett uszoda mögötti füves területen épülhet meg. Az első kapavágásra a következő napokban sor kerülhet, ugyanakkor a nyári szezonban szüneteltetik a munkálatokat. Az elkerített területen a tervek szerint szeptember 16-tól folytatják a kivitelezést. A medencében lesz egy pihenősziget, kosár- és röplabdázásnak helyet biztosító játéktér, folyóvizet imitáló rész és masszáságyak is helyet kapnak.

A mintegy 1,7 millió eurós beruházás természetesen a tereprendezést, valamint a szociális helyiségek kialakításának költségeit is fedezi. Az új medencét jövő nyártól vehetik igénybe a fürdőzők.

(Fotó: vadasthermal.sk)

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap