Emma

Hídlap

Jövő nyártól Holdfénynél is fürödhetünk a párkányi termálfürdőben

1,7 millió eurós beruházásnak köszönhetően 2020 nyarától akár éjszaka is pancsolhatunk a párkányi Vadas termálfürdőben. A rendelkezésre álló információk szerint a napokban elkezdődik annak az egyedi megvilágítású medencének az építése, amelyben a későbbiekben akár Holdfénynél is megmártozhatnak a látogatók.

Mint megtudtuk, a fürdőzők kérésére és a piaci viszonyokat megvizsgálva döntöttek arról, hogy egy új, multifunkciós medencével bővítik a fürdőt. Egyúttal igyekeznek lépést tartani a korral és a meglévő infrastruktúra fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordítanak a látogatók igényeinek kiszolgálására.

Az új 1570 négyzetméter alapterületű kültéri élménymedence a fedett uszoda mögötti füves területen épülhet meg. Az első kapavágásra a következő napokban sor kerülhet, ugyanakkor a nyári szezonban szüneteltetik a munkálatokat. Az elkerített területen a tervek szerint szeptember 16-tól folytatják a kivitelezést. A medencében lesz egy pihenősziget, kosár- és röplabdázásnak helyet biztosító játéktér, folyóvizet imitáló rész és masszáságyak is helyet kapnak.

A mintegy 1,7 millió eurós beruházás természetesen a tereprendezést, valamint a szociális helyiségek kialakításának költségeit is fedezi. Az új medencét jövő nyártól vehetik igénybe a fürdőzők.

(Fotó: vadasthermal.sk)

  • Erdő Péter: ha Jézushoz tartozunk, vele győzni fogunk

    Nagycsütörtökkel megkezdődött a szent három nap, amely az egyházi év legfontosabb eseménye. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrált szentmisét. Az Istentisztelet keretein belül tizenkét hívő lábát mosta meg.

    Hídlap
  • Ötödik lett az országos tanulmányi versenyen az esztergomi tanuló

    Az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) keretében szervezett földrajz verseny döntőjében Pongrácz Dániel, az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tizenkettedik évfolyamos tanulója. A végzős diákot Lampert Mária készítette fel a feladatokra.

    Hídlap
Advertisements