Frigyes

Hídlap

Jövő nyártól Holdfénynél is fürödhetünk a párkányi termálfürdőben

1,7 millió eurós beruházásnak köszönhetően 2020 nyarától akár éjszaka is pancsolhatunk a párkányi Vadas termálfürdőben. A rendelkezésre álló információk szerint a napokban elkezdődik annak az egyedi megvilágítású medencének az építése, amelyben a későbbiekben akár Holdfénynél is megmártozhatnak a látogatók.

Mint megtudtuk, a fürdőzők kérésére és a piaci viszonyokat megvizsgálva döntöttek arról, hogy egy új, multifunkciós medencével bővítik a fürdőt. Egyúttal igyekeznek lépést tartani a korral és a meglévő infrastruktúra fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordítanak a látogatók igényeinek kiszolgálására.

Az új 1570 négyzetméter alapterületű kültéri élménymedence a fedett uszoda mögötti füves területen épülhet meg. Az első kapavágásra a következő napokban sor kerülhet, ugyanakkor a nyári szezonban szüneteltetik a munkálatokat. Az elkerített területen a tervek szerint szeptember 16-tól folytatják a kivitelezést. A medencében lesz egy pihenősziget, kosár- és röplabdázásnak helyet biztosító játéktér, folyóvizet imitáló rész és masszáságyak is helyet kapnak.

A mintegy 1,7 millió eurós beruházás természetesen a tereprendezést, valamint a szociális helyiségek kialakításának költségeit is fedezi. Az új medencét jövő nyártól vehetik igénybe a fürdőzők.

(Fotó: vadasthermal.sk)

  • Szalagkorlátnak ütközött egy autó Lábatlanon

    Szalagkorlátnak csapódott egy gépkocsi július 17-én, szerdán késő este a 10-es számú főút lábatlani szakaszán. Az 57-es kilométerszelvényben történt balesethez a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek. Információink szerint az ütközés következtében megsérült a sofőr.

    Hídlap
  • Két nap alatt fél tonna halat fogtak a sárisápi horgászversenyen

    498 kilogramm fogtak ki a sárisápi horgásztavon megrendezett 48 órás páros horgászverseny résztvevői, akik éjt nappallá téve küzdöttek a dobogós helyezésekért. Az első helyet 87,75 kilogrammos teljesítménnyel a Turi Attila – Pulai Krisztián páros végzett.

    Hídlap
Advertisements